Yüzüğün hikâyesi

1. Dünya Savaşı`nda batan bir İngiliz gemisinin Stanley adlı personeline ait yüzük, dikkatli bir dalgıç sayesinde 90 yıl aradan sonra su yüzüne çıkarıldı..

Amatör bir dalgıcın bulduğu yüzük, hüzünlü bir aşk hikayesini ortaya çıkardı. 1. Dünya Savaşı `nın sonlarında İskoçya açıklarında İngiliz donanmasına ait "Opal " isimli gemi kar fırtınasında batmış, 187 kişilik mürettebat, Kuzey Denizi `nde hayatlarını kaybetmişti. Bölgede dalış yapan amatör dalgıç Peter Brady , gemi enkazında bir nikah yüzüğü buldu ve yüzüğün içindeki "Stanley From Flo , 1916" yazısını gördü.

AŞKLARI DİLLERE DESTANDI

Kazada ölenler arasındaki Stanley `leri araştıran Brady , makine dairesinde çalışan ve öldüğünde parmağında eşiyle aşkının sembolü yüzük bulunan, Stanley adlı kişinin yeğeni Malcolm Cubiss`e ulaştı. Brady `den teslim aldığı yüzüğün tekrar aileye dönmesinin mucize olduğunu belirten Cubiss, "Gemi trajedisini biliyorum. Ailemizde sık sık amcamın ölümüne dair sohbetler yapılırdı. Aşkları dillere destandı. Amcam ve yengemin fotoğraf ve mücevherlerini deniz müzesine bağışladım" dedi.

Kaynak :Sabah

Editör: TE Bilişim