14 yıldır faaliyette olan KOÜSAT, her yıl Nisan-Mayıs aylarında yaptığı bu bilimsel organizasyon ile sualtına gönül verenleri bir araya getiriyor. Son üç yıldır  serbest bildirilere de yer verilen Mavi Paylaşım, her geçen gün daha profesyonel bir yapıya dönüşüyor.

KOÜSAT’lılar Mavi Paylaşım çerçevesinde her yıl ağırladıkları saygın konuklarıyla sualtı meraklılarını ve takipçilerini bir araya getiriyor, sualtı sporlarını yaygınlaştırmayı ve sualtı mirası bilincini yaratmayı amaçlıyor.

Mavi Paylaşım, gelişen sualtı teknolojisi, geçmişten günümüze kadar ulaşmış, sualtında yatan tarihin kalıntıları, dalıcıların sağlık konusunda taşıdıkları riskler, oluşan kazalar, hastalıklar ve tedavi yöntemleri, sualtındaki ekoloji ve daha birçok konunun uzmanları tarafından değerlendirildiği paneller, dia gösterileri ve serbest bildirilerle geçen 2 günün ardından, 3. gün 17 Ağustos 1999 depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımız anısına, sular altında kalan Değirmendere Sahili’ne yapılan dalışla sonlanıyor.


Bu yılki Mavi Paylaşım, 29-30 Nisan – 1 Mayıs 2011 tarihlerinde Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü’nde gerçekleştirilecek. Toplantının amacı; arkeoloji, oşinografi, hidrobiyoloji, limnoloji, ekoloji gibi sualtında insan gücünden yararlanan bilim dallarının temsilcileri ve sualtı çalışmaları için gereken teknolojiyi üreten kuruluşları bir araya getirmek, bir bilgi alışverişi ve tartışma ortamı oluşturmak. Program, ülkemizde gerçekleştirilen özgün çalışmalardan oluşan bildirilerin sunumundan, konu hakkında söz sahibi kişilerin konu genelinde yapacağı konuşmalardan oluşacak.  En geç 10 Nisan tarihine kadar başvurusu kabul edilecek olan bildirilerin konuları; çevre bilimleri, dalgıç eğitimi, sualtı arkeolojisi, sualtı ekolojisi, sualtı görüntüleme sistemleri, sualtı tıbbı, hiperbarik sistemler, sualtı yaşam destek sistemleri, sualtı teknolojisi, sualtı sporları olacak

Sualtı mağaraları, Çanakkale Batıkları, Kaş Arkeoparkı  Sanal Müze Projesi’ndeki son gelişmeler Mavi Paylaşım’11 oturum konularından birkaçı. Mavi  Paylaşım  2011’in en merak uyandıran konularından biri ise 1975’te düşen bir yolcu uçağının gün ışığına çıkmamış gizemli hikayesi. Kazayla ilgili, bugüne kadar sorulmamış sorular Mavi Paylaşım 2011 “Marmara’da Gizemli Batık” adlı oturumda sorulacak ve bilinmeyen gerçekler tüm meraklılara, kamuoyuna ve basına aktarılacak.

Ege Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi sualtı topluluklarının da ilgi gösterdiği Mavi Paylaşım 2009 - 7.Sualtı Sporları ve Bilimleri Toplantısı'nda yeni bir yapılanma olarak ÜNİSAT Platformu oluşturulmuş ve üniversitelerdeki sualtı topluluklarının  ortak projelere imza atmaları için çalışmalar başlamıştı. ÜNİSAT Platformu’nun ilk organizasyonu KOÜSAT organizatörlüğünde, Mayıs 2009’da,ikinci organizasyonu Ululudağ Üniversitesi evsahipliğinde, Mayıs 2010’da Ayvalık’ta gerçekleştirilmişti. Her yıl farklı bir üniversitenin organizatörlüğünde toplanacak olan ÜNİSAT 2011’i Dokuz Eylül Üniversitesi Sualtı Topluluğu düzenleyecek.

Bilgi edinmek ve tüm detaylar için,
www.mavipaylasim.com
http://kousat.kou.edu.tr
[email protected]

 

Editör: TE Bilişim