ULAŞTIRMA VE EMNİYET KÜLTÜRÜ PANELİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi'nin katkılarıyla D.E.Ü. Ulaştırma Emniyeti ve Kaza İnceleme Uygulama ve Araştırma Merkezi (ULEKAM) tarafından düzenlenmiş olan ULAŞTIRMA VE EMNİYET KÜLTÜRÜ PANELİ, D.E.Ü. Tınaztepe Yerleşkesi Denizcilik Fakültesi Çaka Bey Deniz Feneri Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Panel başkanlığını D.E.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Ayşe OKUR'un yaptığı panele, İ.T.Ü. Ulaştırma Anabilim Dalı emekli öğretim üyesi Prof.Dr. Nadir YAYLA, D.E.Ü. Denizcili Fakültesi öğretim üyeleri Doç.Dr. Ender ASYALı ve Yard.Doç.Dr. Yusuf ZORBA; D.E.Ü. Ulaştırma Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç.Dr. Ali TOPAL, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Araştırma Merkezi Müdürlüğü'nden Başkomiser Dr. Ömür KAYGISIZ VE Türk Hava Yolları Uçuş Emniyet Müdürü Kapt. Mustafa AFACAN konuşmacı olarak katkıda bulundular.

Panelin açılış konuşmalarında, Merkez Müdürü Doç.Dr. Serhan TANYEL, merkezin 19 Ekim 2012 tarihinde kurulduğunu belirterek, merkezin öncelikli amaçları arasında ulusal ve uluslararası kapsamda ulaştırma emniyeti ve kaza inceleme konularında önde gelen tüm kurum ve kuruluşlarla ilişkiler kurarak araştırma projeleri gerçekleştirmek ve uygulamaya yönelik araştırma hizmetleri sunmak olduğunu belirtti. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı sayın Suat Hayri AKKA ise, Bakanlık bünyesinde sadece karayolu ulaştırmasında değil, tüm ulaştırma sistemlerinde Emniyet Kültürü'ne büyük önem verdiklerini belirterek, ulusal ve uluslararası platformlarda dünya standartlarında güvenlik ve emniyet hizmetlerinin hayata geçirildiğini ve sonuçlarının alınmaya başladığını belirtti.

Prof.Dr. Nadir YAYLA ise konuşmasında kazaların önlenmesinde en önemli unsurun "ulaştırma ve emniyet kültürünün" oluşturulması olduğunu vurgulayarak, bu yönde sadece halkı bilinçlendirmeye yönelik uygulamaların yeterli olmadığını, her alanda konusunda uzman personelin de yetiştirilmesinin büyük önem taşıdığını söyledi.

 

 

Editör: TE Bilişim