Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi ile İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce yürütülen “Denizcilik Kardeşliği” Projesi kapsamında İzmir Denizcilik Liseleri arasında düzenlenen Deniz Temalı Şiir ve Öykü Yarışması Ödül Töreni 6 Mayıs 2011 Cuma günü gerçekleşti.

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi ile İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce yürütülen “Denizcilik Kardeşliği” Projesi kapsamında İzmir Denizcilik Liseleri arasında 14-25 Mart 2011 tarihleri arasında düzenlenen Deniz Temalı Şiir ve Öykü Yarışması’nın Ödül Töreni 6 Mayıs 2011 Cuma günü saat 13.00’de Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Çaka Bey Deniz Feneri Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Törene Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet FÜZÜN, Denizcilik Müsteşarlığı İzmir Bölge Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Durmuş ÜNÜVAR, Uğursan Denizcilik adına Uğursan Denizcilik Yönetim Kurulu Üyesi Gözde Demir, GESTAŞ A.Ş. adına Özcan KARGIN, Güzelbahçe İMKB Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi Müdürü Şuayip KURT, Ulusoy Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi Müdürü Tümen AKSU, Nevvar Salih İşgören Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi Müdürü Şerafettin BAYRAM, Göztepe Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Nuray ÇEŞMECİ adına Müdür Yardımcı Yusuf YILDIRIM, Şehit İdari Ateşe Çağlar Yücel Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi Müdürü Osman YEŞİLÇİMEN, Çınarlı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Kubilay TÜRK, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat Oyuncuları Topluluğu, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi akademik ve idari personeli, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi ve Denizcilik liseleri öğrencileri katıldı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Dans Topluluğu’nun (DEÜ DANS) tango gösterileriyle başlayan ödül töreninde açılış konuşmalarını yapan Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güldem CERİT, bir önceki sene gerçekleştirilen bir panelde bu projenin ilk fikirlerinin oluştuğunu belirtti. Bu kapsamda 2010 yılı ağustos ayı içerisinde önce İzmir İl Milli Eğitim Müdürü M. Ragıp ÜYE ve Müdür Yardımcıları ile sonra da İzmir’de bulunan Denizcilik Liseleri Müdürleri ile görüşülerek bu projenin tohumlarının atıldığını belirtti, sonraki yıllarda da bu projeye önem verileceğini dile getirdi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına açılış konuşmalarını gerçekleştiren Nevvar Salih İşgören Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi Müdürü Şerafettin BAYRAM, projenin oluşumunda emeği geçenlere teşekkür ederken, “Denizcilik Kardeşliği” Projesi’nin Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nde bu sene başladığını ama Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nde bu etkinlik ile son bulmayacağını belirtti.

Açılış konuşmalarını yapan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet FÜZÜN, insanlığın var olduğu sürece birçok gereksinimi olduğunu, en önemli gereksinimin ise barış olduğunu belirtti. Denizcilik Kardeşliği Projesi’nin bu etkinliğinin sloganı olan “Denizcilik Kardeşliğimiz Pekişiyor” sözünün öğrenciler arasında iyi bir iletişim sağlayarak denizcilik öğrencileri arasında huzur ve barış projesi olacağını dile getirerek, büyük önderimiz Atatürk’ün “Yurtta sulh, dünyada sulh” sözleri ile konuşmalarına son verdi.

Açılış konuşmalarının ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Dans Topluluğu’nun (DEÜ DANS) salsa gösterilerinin tamamlanması ile ödül töreni başlatıldı.
14-25 Mart 2011 tarihleri arasında İzmir Denizcilik Liseleri arasında düzenlenen Deniz Temalı Şiir ve Öykü Yarışması’nın jüri üyeleri Güzelbahçe İMKB Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi Müdürü Şuayip KURT, Ulusoy Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi Müdürü Tümen AKSU, Nevvar Salih İşgören Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi Müdürü Şerafettin BAYRAM, Göztepe Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Nuray ÇEŞMECİ adına Müdür Yardımcı Yusuf YILDIRIM, Şehit İdari Ateşe Çağlar Yücel Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi Müdürü Osman YEŞİLÇİMEN, Çınarlı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Kubilay TÜRK ve Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğretim Görevlisi Kpt. Barış KULEYİN’e teşekkür belgeleri Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet FÜZÜN, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güldem CERİT ve Denizcilik Müsteşarlığı İzmir Bölge Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Durmuş ÜNÜVAR tarafından takdim edildi. Törene katılamayan denizcilik camiasının duayenlerinden ve jüri üyesi Kaptan Refik AKDOĞAN’a da teşekkür edildi.

Jüri üyelerine teşekkür belgesi takdiminin ardından, jüri üyelerini temsilen söz alan Ulusoy Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi Müdürü Tümen AKSU projeden duydukları mutluluğu ifade ederek, proje kapsamında gerçekleştirilen bu etkinliklerin geleneksel hale getirilmesini dilediklerini belirtti ve bu projeyi İzmir’den tüm Türkiye’ye taşımayı arzu ettiklerini açıkladı.

Ödül alan öğrencileri belirtmeden önce sponsor olan şirketler Uğursan Denizcilik adına Uğursan Denizcilik Yönetim Kurulu Üyesi Gözde Demir, GESTAŞ A.Ş. adına Özcan KARGIN’a teşekkür belgeleri Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet FÜZÜN tarafından takdim edilirken, yoğun programı nedeniyle programa katılamayan Amon Denizcilik’e de teşekkür edildi.

Şiir dalında birincilik kazanan Ulusoy Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi öğrencisi Alev KARPUZ’un, jüri üyelerinden de büyük beğeni toplayarak birincilik elde ettiği şiirini okumasının ardından 1.lik Belgesi ve ödülleri Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet FÜZÜN ve Ulusoy Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi Müdürü Tümen AKSU tarafından takdim edildi.

Öykü Dalında Mansiyon ödülleri alan Ulusoy Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi öğrencisi Gamze Kuvvetli, Göztepe Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencisi Tayfun KİLBUL ve Ulusoy Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi öğrencisi Yağmur YARDIMCI’ya mansiyon ödülü belgeleri ve ödülleri Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güldem CERİT tarafından takdim edildi.

Öykü dalı üçüncüsü Şehit İdari Ateşe Çağlar Yücel Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi öğrencisi Ahmet UYAR’a ödül belgesi ve ödülleri Uğursan Denizcilik Yönetim Kurulu Üyesi Gözde Demir ve Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi Müdürü Osman YEŞİLÇİMEN tarafından verildi.

Öykü dalı ikincisi Göztepe Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencisi Selin MİNKARA’ya ödül belgesi ve ödülleri GESTAŞ A.Ş. adına Özcan KARGIN ve Göztepe Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdür Yardımcı Yusuf YILDIRIM tarafından verildi.

Öykü dalı birincisi Göztepe Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencisi Mert İNCEFİDAN’a ödül belgesi ve ödülleri Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güldem CERİT, Denizcilik Müsteşarlığı İzmir Bölge Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Durmuş ÜNÜVAR ve Göztepe Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdür Yardımcı Yusuf YILDIRIM tarafından verildi.

Şiir dalında mansiyon ödülleri Çınarlı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi  Coşkun KARABIYIK’a ödül belgesi ve ödülleri Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Durmuş Ali DEVECİ ve Çınarlı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Kubilay TÜRK,  Göztepe Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencisi Kamil ALTINKESER’e ödül belgesi ve ödülleri Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Gül DENKTAŞ ŞAKAR ve Göztepe Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdür Yardımcı Yusuf YILDIRIM ve Güzelbahçe İMKB Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi öğrencisi İbrahim ŞİMŞEK’e ödül belgesi ve ödülleri Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğretim Görevlisi Kpt. Barış KULEYİN ve Güzelbahçe İMKB Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi Müdürü Şuayip KURT tarafından verildi.

Şiir dalı üçüncüsü Şehit İdari Ateşe Çağlar Yücel Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi öğrencisi Görkem Yılmaz TUTKU’ya ödül belgesi ve ödülleri Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Fakülte Sekreteri Şevki KÖSE ve Şehit İdari Ateşe Çağlar Yücel Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi Müdürü Osman YEŞİLÇİMEN tarafından verildi.

Şiir dalı ikincisi Nevvar Salih İşgören Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi öğrencisi Aslı ŞEN’e ödül belgesi ve ödülleri Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğrenci İşleri Şefi Ali Osman KARADAĞ ve Nevvar Salih İşgören Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi Müdürü Şerafettin BAYRAM tarafından verildi.

Şiir dalı birincisi Ulusoy Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi öğrencisi Alev KARPUZ’a teşekkür belgesi Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güldem CERİT ve Ulusoy Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi Müdürü Tümen AKSU tarafından takdim edildi.

Denizcilik Kardeşliği projesinin ve Organizasyonun hazırlanmasında emeği geçen Erdem KAN, Erman ANAR, Özgün NALBANTOĞLU, Aydın ŞAHANKAYA, Tuğçe YUR ve Onur AKDAŞ’a ve törenin sunumunu gerçekleştiren DEVAJANS Yönetim Kurulu Başkanı Erhan GÖLBEY’e teşekkür belgeleri Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güldem CERİT tarafından takdim edildi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Müzik Topluluğunun hazırladığı müzik dinletisinin ardından Ödül Töreni sona erdi. Daha sonra denizcilik liseleri öğrencileri ağabey ve ablalarının eşliğinde DEÜ Denizcilik Fakültesi’nin laboratuarlarını gezerek eğitim ve uygulamalar hakkında bilgi aldılar.

 

Editör: TE Bilişim