Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu 2006-2007 akademik yılında İzmir'de Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği eğitimini başlatıyor.

Yükseköğretim Kurumu Başkanlığı'nın 10.03.2006 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu Makine Bölümü'ne 2006-2007 eğitim-öğretim yılında 15 öğrenci alınması, zorunlu İngilizce hazırlık sınıfı açılması, öğretim dilinin İngilizce olması konusu 2547 sayılı Kanun'un 2880 sayılı Kanunla değişik 7/d-2 ve 7/h maddeleri ile  ve Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Eğitim-Öğretimi ve Yabancı Dille Eğitim-Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara ilişkin Yönetmeliğin 7. ve 10. maddeleri uyarınca karara bağlandı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu Makine Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ender Asyalı Makine Bölümü'nde aktif eğitim uygulanacağını ve öğrencilerin yüksek uluslararası mesleki standartlar ve denizcilik eğitiminin en üst bilimsel gereksinimleri doğrultusunda Türk denizcilik sektörüne yetiştirilmeleri için her türlü özverili çalışmaya hazır olduklarını açıkladı.

DenizHaber.Com-Özel

Editör: TE Bilişim