Bahar Kariyer Günleri Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nde Devam Ediyor

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik Kulübü’nünDüzenlediği 2014 Bahar Kariyer Günleri Denizcilik Fakültesi Çakabey Deniz Feneri Konferans Salonu’nda devam ediyor. Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik Kulübünün düzenlediği 2014 Bahar Kariyer Günleri’ne 09.04.2014 günlerinde düzenlenen oturumla devam edildi. 09.04.2014 günü düzenlenen ve oturum başkanlığını Denizcilik Fakültesi Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nil KULA DEĞİRMENCİ’nin yaptığı oturuma; ARMADA Denizcilik ve Lojistik Yöneticisi ve İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Kenan YALAVAÇ, Haliç Uluslararası Taşımacılık Yöneticisi Önder ÖZÇELİK, GNW Lojistik Yöneticisi Taner İZMİRLİOĞLU ve Globelink-Ünimar Lojistik A.Ş. İzmir Şube Müdürü Derya KABAAĞAÇLI katıldı. Yrd. Doç. Dr. Nil KULA DEĞİRMENCİ oturumu başlatırken katılımcıları konuşmacılar hakkında bilgilendirdikten sonra sözü Kenan YALAVAÇ’a bıraktı. YALAVAÇ, kendi özgeçmişi hakkında bilgiler verdikten sonra şirketlerini tanıttı. Öğrencilere yurtdışına çıkıp vizyonlarını geliştirmeleri konusunda tavsiyelerde bulunan YALAVAÇ, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nin öğrencilere ve denizciliğe ciddi katma değerler sağladığını aktardı.

Daha sonra söz alan Önder ÖZÇELİK, insan ilişkilerinin ve yabancı dilin kariyer yaşantısındaki öneminden bahsetti. Kendi şirketi hakkında bazı bilgilere ve özgeçmişinden noktalara yer verdiği konuşmasında ÖZÇELİK, uluslararası bir sektörde yer alacakları için çok uluslu bir topluluk içinde davranabilme yetisinin bu sektör için olmazsa olmaz bir yeti olduğunu öğrencilere altını çizerek vurguladı.

Daha sonra söz alan Taner İZMİRLİOĞLU konuşmasında kendi özgeçmişini aktardı. Kendi deneyimlerinden bazı noktaları vurgulayarak sürdürdüğü konuşmasında İZMİRLİOĞLU, sabrın, çalışmanın ve yabancı dilin önemini aktardı. Genç beyinlere şirketlerin her zaman ihtiyaç duyduğunu bu anlamda donanımlı bireylerin denizcilik sektöründe sürekli olarak iş bulabileceğinin altını çizen Taner İZMİRLİOĞLU, Denizcilik Fakültesi’nin bu anlamda sektöre ciddi katkılar sağladığını bildirdi. Oturumun son konuşmacısı olarak söz alan Derya KABAAĞAÇLI, denizcilik sektöründe işten korkmak diye bir şeyin söz konusu olamayacağını vurgulayarak başladığı konuşmasında, kendi şirketlerinden örnekler vererek öğrencilerde ilgi uyandırdı.

Özgeçmişinden ve deneyimlerinden yararlanarak aktardığı bilgilerin öğrencilerde ciddi bir ilgi uyandırmasını dileyen KABAAĞAÇLI, gençlerin dinamiklikleriyle bu sektörde her zaman yer alma olasılıklarının olduğunu, Denizcilik ve lojistik sektörünün bu gençlere her zaman ihtiyaç duyacağını belirtti. Oturumun son kısmında konuşmacılar öğrencilerin sorularını cevapladıktan sonra oturum sona erdi. Oturumun sona ermesinin ardından Denizcilik Kulübü Üyeleri kulüp adına teşekkür belgelerini oturum başkanı ve konuşmacılara sundular.

Editör: TE Bilişim