Denizciliğin uluslararası kadın öncülerini bir araya getiren yıllık WISTA Akdeniz Konferansı’nın 8’incisi bu yıl 22-24 Haziran tarihleri arasında Güney Kıbrıs’ın Limasol şehrinde düzenlendi.  WISTA Türkiye’nin 8 üyesi ile katılım gösterdiği konferans; yoğun programı ile uluslar arası katılımcılara bilgi alışverişi imkânı sağlarken; keyifli organizasyonları ile de sıcak ilişkileri geliştirmede katkılar sağladı.
 
Türkiye’yi temsilen WISTA Türkiye Başkanı ve WISTA Türkiye kurucu üyelerinden Sayın Halime Can Yorulmaz, WISTA Türkiye Başkan Yardımcısı ve üyelerinden Sayın Nazlı Selek, yine kurucu üyelerinden ve aynı zamanda eski WISTA Türkiye Başkanı Sayın Nuvara Uslu Erdönmez, üyelerden; Sayın Sevilay Kuru, Sayın Ergül Ertürk, Sayın Ayça Seda Yıtık, Sayın Seden Öztorun ve Sayın Dilara Sarı’nın katılımları ile gerçekleşen bu renkli konferansta; Hollanda, İtalya, Yunanistan, Kıbrıs ve Fransa temsilcileri ile denizciliğin geleceği hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.
 
22 Haziran günü “Hoş geldiniz” kokteylinde bir araya gelen katılımcılar, programa Le Fleuri Restaurant'daki akşam yemeği ile devam ettiler. 23 Haziran'da düzenlenen konferansta, WISTA Kıbrıs Başkanı Sayın Despina Panayiotou’nun dernek kuruluş aşamalarını da içeren açılış sunumunun ardından WISTA International Başkanı Sayın Karin Orsel, WISTA’nın uluslararası platformdaki aktiviteleri ile ilgili güncel bilgileri katılımcılara aktardı.
 
Güney Kıbrıs Denizcilik Sektörü’nün önde gelen çalışanları ve Deniz Ticaret Odası Başkanı gibi üst düzey yetkililer konferansa konuşmaları ile katkıda bulunarak, Kıbrıs ‘ın jeopolitik konumu ve hali hazırda süregelen avantajlı vergisel sistemleri sebebiyle önemli bir konuma sahip olduğunun altını çizdiler.
 
WISTA Fransa Başkanı Béatrice Witwoet, 3 - 5 Ekim 2012 tarihleri arasında Paris'te gerçekleştirilecek olan WISTA Genel Konferansı üzerine kısa bilgiler vererek, tüm katılımcıları etkinliğe davet etti.
 
Konferansın ardından, Kıbrıs mutfağının eşsiz lezzetlerinin sunulduğu Gala yemeği ve yöresel dansçıların performansları eşliğinde etkinlik tüm katılımcılarda unutulmayacak anılar bıraktı.
 
 
 
Editör: TE Bilişim