5 Ton Hamsi Kapışıldı

İZMİR’de, Karşıyaka Belediyesi’nin Karadeniz Konfederasyonu (KAREKON) ve Karşıyaka Karadenizliler Derneği işbirliğiyle düzenlediği ’7’nci Karadeniz Hamsi Şöleni’nin 4’üncü gününde binlerce kişiye 5 ton hamsi ikram edildi.

Etkinliğe Karşıyakalılar büyük ilgi gösterdi. Bostanlı Pazaryeri’nde bu yıl 7’nci kez düzenlenen Karşıyaka Hamsi Şöleni’nde Karadeniz Bölgesi’nde bulunan illerin tanıtım stantları ile yöresel gıda satış stantları açıldı. Çocuk oyun alanları ve hediyelik eşya satış yerlerinin de yer aldığı şölende, geleneksel hale gelen ’Hamsi İkram Günü’ Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve eşi Zehra Akpınar’ın yanı sıra, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan, muhtarlar, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Gelenler için hazırlanan 5 ton hamsi kısa sürede tükendi. Alanı dolduranlara hamsi ikram eden Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar ve beraberindekiler, kurulan stantları da gezerek yöresel yemeklerden tattı. Etkinliğin devamında horon gösterileri sunuldu. Katılanlar, Karadeniz türküleri ile coştu.

"KÜLTÜRLERİ YAŞATIYORUZ"

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Karşıyaka’da yaşayan herkesin birlik ve beraberlik içinde yaşamasını arzu ettiklerini bunu yaparken, geldikleri yörelerin kültürel ve sosyal özelliklerini yaşatmalarına olanak tanıdıklarını söyledi. Akpınar, şöyle konuştu: "Bu etkinlik sadece hamsi yemek ya da yöresel oyunları oynamak için yapılmadı. İnsanlarımızın birbirinden ayrıştırıldığı, ortak değerlerimizin yok edilmeye çalışıldığı günümüzde, birlik ve beraberlik mesajı vermek için de bu etkinlik oldukça önemli. Her yer İzmir gibi olsun."

KARADENİZLİLER RENK KATIYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya "Karadenizlilerin olduğu yerde neşe ve mutluluk vardır. Karşıyaka bugün farklıysa, bunda Karadenizlilerin payı da büyüktür" diye konuştu. Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan da tüm medeniyetleri yaşatan İzmir’e, Karadenizlilerin de büyük renk kattığını söyledi. Karadeniz Konfederasyonu Genel Başkanı Hızır Murtezaoğlu da katkılarından dolayı Başkan Akpınar’a teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim