Geçen, yıl dünyanın en büyük üçüncü denizcilik firması olan Fransız CMA CGM’nin yüzde 20’sini 500 milyon dolara satın alan Samsunlu Yıldırım Holding, yeni satın almalara imza atmaya hazırlanıyor. 

2011’de 1.8 milyar dolarlık satın alma işlemi gerçekleştiren şirket, yurt dışı ve içinde 7 limanı almak için görüşüyor. İş Yatırım’ın satışa çıkardığı Gemport ile Marmara’da 3, Kolombiya ve Afrika’da 4 olmak üzere toplamda 7 liman ile görüşmeler yaptıklarını söyleyen Yıldırım Holding CEO’su Yüksel Yıldırım, 1 milyar doların üzerinde yatırım bütçesi ayırdıklarını söyledi. Yıldırım ayrıca, geçen yıl Malta limanını da 200 milyon dolara aldıklarını kaydetti.
 
New York’ta halka açılma planımız var

 
Yeni hedeflerinin şirketteki hisse oranını yüzde 30’a çıkarmak olduğunu kaydeden Yüksel Yıldırım “Yüzde 10 hisse için yeniden masaya oturduk. Teklifimiz 250 milyon dolar. Teklifimize sıcak bakıyorlar, 2013 yılına kadar bu iş bitecek gibi gözüküyor. Hisse oranımız yüzde 30’a ulaştığında şirketi New York veya Honk Kong borsasında halka açacağız” dedi

Editör: TE Bilişim