7. Gemi Mühendisliği Zirvesi Başlıyor! 

Her sene geleneksel olarak YTÜ Gemi ve Denizcilik Kulübü tarafından düzenlenen Gemi Mühendisliği Zirvesi etkinliğinin 7.’si 26-27 Mart 2019 tarihinde Yıldız Teknik Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü Oditoryumu’nda gerçekleştirilecektir. Sektörün önde gelen firmaları ve birçok değerli konuşmacının katılacağı etkinlikte askeri projeler, offshore yapılar, yat ve konsept dizayn, mühendislik alanında gelişmeler ve sektörün öğrencilerden beklentileri gibi konulara yer verilecektir. 

Etkinliğe Deniz Ticaret Odası, Gemi Mühendisliği Odası, Savunma Sanayi Başkanlığı, STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş., Turquoise Yacht, Cemre Tersanesi, Sefine Tersanesi, Kuzeystar Tersanesi, Seft Dizayn ve Mühendislik, Gemak, Türk Loydu, Karadeniz Holding, Gemi San-Der, Karataş Yacht, Damen Shipyard, RMK Marine gibi firmalar ve kuruluşlar katılım gösterecektir. Etkinlik 26 Mart Salı günü sabah oturumuyla başlayacaktır. 

26 Mart Salı günü açılış konuşmalarının ardından ‘Denizci Türkiye’ oturumu Savunma Sanayi Başkanlığı’ndan Amfibi Gemi Projeleri Müdürü Sayın Necmi Koldaş’ın sunumuyla devam edecektir. Oturum STM’nin denizaltı ve torpidolar konulu sunum ile bitecektir. Öğle arasından sonra Lloyd’s Register’dan ex-surveyor K. Mustafa Erdoğan ‘Tersanelerde Kalite’ konulu sunumu olacaktır. İlk günün son oturumunda ise Cemre, Sefine, Seft ve RMK uzman oldukları konular hakkında öğrencileri bilgilendirecek.   

27 Mart Çarşamba saat 10.00’da başlayacak etkinliğin ikinci gününde ‘Gemilerin Klaslanmasının Önemi’ konulu sunumuyla Türk Loydu olacaktır. Ardından Gemak Tersanesi Genel Müdürü Sayın Ozan Bektaş bizlere tecrübelerini aktaracaktır. Öğle arasından önceki oturumda Karadeniz Holding, Kuzeystar Tersanesi ve Gemisander (Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği) bizlerle olacak. Öğleden sonra ana sponsorumuz Turquise Yacht, şirket kültürü ve mega yatlar hakkında bizleri bilgilendirecek. Karataş Yacht ve Damen Shipyard uzman oldukları konular hakkında öğrencileri bilgilendirecek. Havada, karada ve denizde mühendis Prof. Dr. Tamer Yılmaz ‘Mühendislik ve İnovasyon’ konusuyla bizlerle birlikte olacak. Son oturum olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile birlikte düzenlediğimiz ‘Amatör Denizcilik Eğitimi’ olacaktır.    

Katılımcıların gemi inşa sektöründen aklına gelebilecek her türlü soruya cevap alabilecekleri genişlikte bir program ile 26-27 Mart tarihlerinde YTÜ Beşiktaş Kampüsü’nde bulunan Oditoryum’da gerçekleşecektir. 

Editör: TE Bilişim