15 Temmuz 2016 gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı otele saldırı düzenleyen darbeci askerlerden 7 tanesi Marmaris’te Çetibeli Gökçetepe mevkiinde yakalandı.

Marmaris İlçesi'ne bağlı Çetibeli mevkiine sabah saatlerinde yapılan ihbar sonucu, özel harekat polisleri ve kobralar sevk edildi. Havadan helikopter ve askeri uçak desteğinde özel harekat polislerinin ormanlık alanda gün boyunca yaptığı arama çalışmalarında önce 3 darbeci askeri ele geçirildi. Ardından 1 asker daha yakalandı.

Operasyonu yöneten Muğla İl Alay Komutanı Albay Yavuz Özfidan, yakalanan üç darbecinin ardından ormanlık alanda bulunan 4 darbecinin de teslim olması için polis helikopterini kullandı. Sürekli "teslim ol" çağrısı yapılırken otoyolun altına gizlenmiş olan 4 asker daha kıskıvrak yakalandı. Yakalanan darbeci askerler arasında FETÖ'nün Çiğli imamı olduğu öne sürülen Başçavuş Zekeriya Kuzu da bulunuyor.

Yakalan darbeci askerlerin isimleri ve görevleri şöyle : MAK (Muharebe Arama Kurtarma) Timinden Binbaşı Taner Berber, Astsubay İlyas Yaşar, Astsubay Gökhan Güçlü, Paşa Lakaplı Astsubay Kıdemli Başçavuş Zekeriya Kuzu, Hava Piyade Kıdemli Çavuş Erkan Çıkat, Hava Piyade Kıdemli Çavuş, Ömer Faruk Göçmen, Hava Piyade Kıdemli Çavuş Abdulhamit Gül Erdem

Çetibeli Jandarma Karakoluna getirilen darbeci askerler, burada yapılan sağlık kontrollerinin ardından Muğla’ya sevk edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otele saldırı düzenleyen darbeci askerlerden halen 10'u aranıyor. Çetibeli mahallesinde ormanlık alanda kaçan diğer askerler için operasyonlar devam ediyor. Asker ve polis kaçan 10 darbeci askeri yakalamak için havadan polis helikopteri ile askeri uçak kontrollerini sürdürürken özel harekat polisleri giriş çıkış alanlarını tutarak ormanlık alanda kıskaç operasyonu yapıyor.


Cihan
Kaynak: cha