600 bin alabalık telef oldu

Erzurum'un Tortum ilçesinde, sel nedeniyle bir balık çiftliğindeki 600 bin alabalık telef oldu. Erzurum'un kuzey ilçelerinde geçtiğimiz hafta meydana gelen sel nedeniyle binlerce dönüm tarım arazisi sular altında kalırken balık çiftlikleri de büyük zarar gördü.

Tortum ilçesinde yıllık 30 bin ton balık üretimi kapasitesine sahip çiftlikte, sel nedeniyle 600 bin alabalık telef olurken, çiftlik sahibi Ali Yalçın, yetkililerden yardım beklediğini söyledi. Yağışlar nedeniyle Alapınar Deresi'nde yaşanan taşkının balık havuzlarına su verilen kanallara zarar verdiğini anlatan Yalçın, ''Havuzlara su veremeyince 300 bini yavru olmak üzere 600 bin ton alabalık telef oldu'' diye konuştu. Alabalık çiftliğini 1992 yılında kurduğunu anlatan Yalçın, ''Sel nedeniyle 15 yıllık emeklerimiz heba oldu'' diye konuştu.

-ÖLÜ BALIKLAR HAVUZLARDA BEKLİYOR-

Tesisin bölgedeki en büyük balık üretim çiftliklerinden biri olduğunu ifade eden Yalçın, ''Yaklaşık 1 milyon YTL'ye mal olan çiftlikteki balıkların telef olması nedeniyle zararımız yaklaşık 300 bin YTL'dir'' dedi. Telef olan balıkları kendi imkanlarıyla havuzlardan çıkaramadıklarını anlatan Yalçın, bu konuda da yetkililerden yardım beklediklerini kaydetti.

Tortum Tarım İlçe Müdürlüğünde görevli tarım danışmanı Veteriner Hekim Bayram Ali Korkmaz ise balık çiftliğinde zarar tespiti yaparak, hazırladıkları tutanağı Erzurum Valiliği'ne gönderdiklerini belirtti. Bayram, ''Çiftlikte bulunan kırmızı alabalıkların telef olması çok önemli. Zor ıslah edilen bu alabalık telefi ilçe ekonomisi için çok önemli'' diye konuştu.

Alıntı: Haber7

Editör: TE Bilişim