DTO İZMİR STANDI, FUAR’DA ÇOCUKLARIN AKININA UĞRADI…

81. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda denizcilik ve deniz temizliği eğitimlerinin verildiği Deniz Ticaret Odası ve DenizTemiz Derneği/TURMEPA İzmir Şubesi standını 6 bin çocuk ziyaret etti. 

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi tarafından 81. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda çocuklara deniz temizliği, deniz ve deniz canlılarının nasıl korunması gerektiği gibi konuların tiyatro oyunu ile anlatıldığı stant, çocuklardan büyük ilgi gördü.

Göl Gazinosu’nun yanında DTO koordinesinde Recro Organizasyon tarafından kurulan ve çocukları tiyatro oyununa dahil ederek eğlenerek öğrenmelerini sağlayan etkinlik, çocuk ve büyüklerin akınına uğradı. Fuarın açık kaldığı 10 günlük süreçte 6 bin çok denizle tanıştı, deniz sevgisini ve temizliğini öğrendi.
 
Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ve Deniz Temiz Derneği/ TURMEPA İzmir Şubesi Başkanı Géza Dologh, öncelikli hedeflerinin çocukları denizlerin korunması yönünde eğitmek olduğunu söyledi.

Dologh, “DTO İzmir Şubesi ve DenizTemiz Derneği/TURMEPA İzmir Şubesi’nin standı çocukların büyük ilgisini çekti. 6 bin çocuk standımızı ziyaret etti. Ziyaretlerimiz sırasında oradan ayrılmayı istemeyen pek çok çocuk gördüm. Etkinlikte çocuklarımızın denizcilik altyapısının temellerini atmak üzere; gemi maketi yapma, uzaktan kumanda ile tekne kullanma, yelkenli tekne( optimist yelkenli tekne) kullanma, gemici bağı yapma gibi temel denizcilik eğitimleri veren gemicilik atölyeleri yer aldı. Standımızda ayrıca, çocuklara deniz ve denizcilik eğitimi hakkında bilgi aktarıldıktan sonra, Şubemizce yayımlanan “Ben Denizciyim” isimli kitap dağıtıldı. Çalışmalarımız amacına ulaştığı için mutluyuz” diye konuştu.

Dologh ayrıca, çocukların denizci altyapılarını geliştirmek ve denizlerimizin korunmasına yönelik eğitim çalışmalarına, yeni eğitim döneminin başlamasıyla birlikte  “Denizci Çocuk Şenlikleri” adı altında devam edeceklerini sözlerine ekledi. 

Editör: TE Bilişim