Karaköy'den Kağıthane'ye kadar uzanan bölgede tarih boyunca gemi yapımı ve onarımı amacıyla binlerce zanaatkâr çalıştı. Tarihî mekan artık İstanbulluları şehiriçi deniz taşımacılığına yönlendirecek. Haliç Tersanesi, sahip olduğu yönetim binaları, gemi inşa tezgahları, havuzları, malzeme depoları, sosyal tesisleri ile yaşayan tarihî bir mekan hüviyetinde. Fatih Sultan Mehmet tarafından 1455 yılında kurulan Tersane-i Amire günümüzde Haliç Tersaneleri adıyla anılıyor. Tarihî yapı 3 havuzu, 3 atölye binası, kapı ve çeşmesiyle 555 yıllık sanayi mirası niteliği taşıyor. Haliç'te gemi sanayi bakımından 3 ayrı teknolojik döneme ait gemiler yapılmış. Kürekli dönemde kadırga ve benzeri türde gemiler, yelkenli dönemde kalyon ve buharlı dönemde vapur makineleri inşa ve imal edilmiş. Tersane-i Amire'de 100 yıl içinde binden fazla gemi inşa ve tamir edilmiş.

555 yıllık bir tarihî mekan Haliç Tersane-si'nin bulunan her taş ve toprağın "3 kere sit alanı" olduğunu belirten Şehir Hatları AŞ Genel Müdürü Süleyman Genç şöyle konuşuyor: " Buraya bir dokundunuz mu 3 ah işitirsiniz. Haliç Tersanesi sadece İstanbul değil dünya açısından önemli bir bölge. Bugünün ve geleceğin keyfi için tarihî yapıları dejenere edemeyiz, bunun bilincinde olarak burada yerleşimimizi sağlıyoruz. İşlerimizi yoğunlaştırmadan şehir hattı konseptindeki gemilerimizin bakım ve onarımlarını rıhtım ve havuz şartlarına göre yapacağız. Haliç şehrin göbeğinde Tuzla'daki büyük tersaneler ölçeğinde bir mekan. Şirket olarak 380'i kadrolu olmak üzere toplam 1034 personelle bu tarihî mekanda olmaktan büyük gurur duyuyoruz."

Tersane-i Amire'nin Haliç'ten Karaköy'e kadar Beyoğlu'nda yıllarca hizmet verdiğini vurgulayan Genç şu bilgileri verdi: "İçinde geçmişi 250 yıl önceye uzayan orijinal taş havuzlar bulunuyor. Dünyada aktif olarak çalışan en eski tersane. Venedik Tersanesi yaş olarak Haliç'ten yaşlı ama aktif olarak çalışmıyor. Havuzların taşları Napoli'nin doğusunda bulunan Vezüv yanardağının eteklerinden getirilmiş. Burası biraz da Venedik'e nazire olarak yapılmış, Venedik 15 bin çalışana kadar ulaşmış ama Haliç 45 bin çalışana kadar çıkmış. Andrea Doria'nın gemileri Venedik'te yapıldıysa da Kıbrıs'ın fethinde kullanılan gemiler de burada yapıldı."

Şehir Hatları'nın İDO'ya nazaran kamusal hizmete ağırlıklı vereceğini belirten Genç, "Şirketimiz kültürel ve tarihî yönü ağırlıklı gelecekte Boğaz hattı üzerinden turizm taşımacılığını kendine hizmet edinmiş İstanbul içinde hizmetini sürdürmeyi devam ettiren bir şirket olacak." dedi.
 

Editör: TE Bilişim