Manavgat Anadolu Lisesi'nin davetlisi olarak ilçeye gelen 53 öğrenci, önce Manavgat Şelalesi'ni gezdi. Burada bol bol hatıra fotoğrafı çektiren öğrenciler, daha sonra Side Antik Kent ve deniz kenarına gitti. Manavgat Anadolu Lisesi Müdürü Atila Çetin, kardeş okulları Yeşilbağ Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda okuyan öğrencileri 'Kardeş Okul' projesi kapsamında ağırladıklarını belirtti.

Yeşilbağ'ın Manavgat'ın en uzak köyü olduğunu Isparta'ya daha yakın olduğunu belirten Çetin, geziye katılan öğrencilerin hayatlarında ilk defa Manavgat Şelalesi, Side Antik Kent, Manavgat Irmağı ve denizi görmenin sevincini yaşadığını kaydetti. Çetin, "Kardeş Okul Projesi kapsamında düzenlediğimiz öğrenci kaynaşması programını ile Yeşilbağ'da okuyan 53 öğrencimizi dünyaca ünlü Manavgat Şelalesi'nin görme sevincini birlikte yaşadık. Proje kapsamında Manavgat Anadolu Lisesi öğrencileri de Yeşilbağ Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nu ziyaret ederek ihtiyaçlarını gidermişti." dedi.

Yeşilbağ Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Zeki Zorlu, proje kapsamında ilçeye gelen 53 öğrencinin hayatlarında ilk defa denizi gördüğünü söyledi. Yeşibağ'ın Manavgat'ın en uzak köyü olduğunu belirten Zorlu, köyün Isparta iline yakın olması nedeni ile ilçe merkezine gelmenin zor olduğunu kaydetti.

Yeşilbağ Cumhuriyet İlköğretim 6'ncı sınıfta okuyan Emre Mindaş ve Adem Okutan, ilk defa Manavgat Şelalesi ve denizi görmenin sevincini yaşadığını söyledi. Okutan, köylerinin Isparta'ya daha yakın olması nedeni ile babasının ihtiyaçlarını bu ilden karşıladığı için Manavgat'a daha az geldiğini söyledi.

Yeşilbağ köyü Muhtarı Ahmet Hamdi Uçar, Manavgat'ın en uzak köyünün köyleri Yeşilbağ olduğunu söyledi. Uçar, köylerinin Isparta iline daha yakın olduğunu ifade etti.

Editör: TE Bilişim