50. Uluslararası Yat Fuarı açıldı

Kuzey Almanya'nın en büyük yat fuarı (Hanseboot), Almanya'nın Hamburg kentinde açıldı. Hamburg Fuar ve Kongre Merkezi'nde açılan ve 1 Kasım 2009 tarihine kadar devam edecek fuara, 30 ülkeden, biri Türk olmak üzere 700 firma katılıyor.

Hamburg- Fuara, Wiesbaden kentinden katılan turizm firması "Argos Yachtcharter und Touristik GmbH"nin sahibi Cengiz İnceören, Almanya'da yat turizmi alanında faaliyet gösteren şirketin, hem Türkiye turizmini tanıttığını, hem de Türkiye'deki yatçılık turizminin gelişmesine katkıda bulunduğunu söyledi.

Türkiye'de yatçılık ve yat turizminin son yıllarda gelişme gösterdiğine dikkati çeken İnceören, "Almanya'daki müşterilerimizin yüzde 30'unu Türkiye'deki yat turizmine yönlendiriyoruz. Türkiye, yat turizmi konusunda çok zengin bir ülke. Çok güzel kıyılarımız var. Son yıllarda Türkiye'ye yat alanında ilgi çok arttı. Mevsime göre, Türkiye'de yatcılık turizmi değişme göstermektedir" dedi.

En büyük sorunun, uçak biletlerinin pahalı olması olduğuna dikkati çeken İnceören, "Müşterilerimiz, özellikle sezon mevsiminde Türkiye'ye uçak biletlerini çok pahalı buluyor. Yeteri kadar uçak seferleri yok. Öncelikle yetkililerden bu sorunların çözümlenmesini istiyoruz" diye konuştu.(aa)

 

Editör: TE Bilişim