İzmir'de 50 kaçak göçmen denizden kurtarıldı

İzmir’de Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın bir ihbarı değerlendirmesi üzerine yaptığı operasyonda yasadışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen 50 göçmen, deniz üzerinde yüzer halde bulundu. Sahil Güvenlik Botları ile sahile çıkartılan göçmenlerin yapılan ilk incelemesinde sağlık durumlarını iyi olduğu öğrenildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, önceki gün İzmir'in Karaburun Eğri Limanı önlerinde gelen bir ihbarı değerlendiren ekipler, deniz üzerinde yüzer halde 50 yasadışı göçmen olduğunu belirledi. Olay yerine gelen Sahil Güvenlik botları tarafından kıyıya çıkartılan göçmenlerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Yapılan açıklamada önceki gün akşam saatlerinde liman önünde lastik bot içinde 35-40 kişilik yasadışı göçmen grubu bulunduğuna dair ihbar alındığı, bunun üzerine olay yerine çok sayıda Sahil Güvenlik botu ile balıkçı tekneleri yönlendirildiği kaydedildi. Sahil Güvenlik komutanlığı, liman önüne gelindiğinde deniz üzerinde yüzer halde bir kısmında can yeleği olan 50 yasadışı göçmen tespit edildiğini, yasadışı göçmenlerin olay yerindeki balıkçı tekneleri ile Dalyan Sahil Güvenlik İskelesi'ne çıkartıldıklarını bildirdi. Kurtarılan göçmenlere limanda hazır bekletilen sağlık görevlileri tarafından ilk müdahalenin yapıldığı da açıklamalara eklendi.

Açıklamada, 2013 yılında meydana gelen 266 yasadışı göç olayında 6 bin 383 yasadışı göçmenin kurtarıldığı, 68 yasadışı göçmen kaçakçısının da yakalandığı bilgilerine yer verildi.

Editör: TE Bilişim