Antalya Organize Sanayi Bölgesinde çamaşır fabrikasında 5 kişinin öldüğü 17 işçinin yaralandığı kazan patlaması davası 9 Eylül tarihine ertelendi.

19 Kasım 2014 meydana gelen dev kazanın patlamasında çalışanlardan Nurten Uyar, Mediha Ünsal, Ali Çin, Döndü Atik ile Yaşar Kapar yaşamını yitirmiş, 17 işçi de yaralanmıştı.

Olaydan sonra fabrika sahibi Yakup Arıkan, işletme müdürü Selçuk Nadir Erdiç, teknik müdür Ahmet Ergüven, yardımcısı Mehmet Büyükdeniz ile iş güvenliği uzmanı Nezaket Kaya hakkında Antalya 5.Ağır ceza Mahkemesinde 'Taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçlarından 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Yaklaşık 2 yıldır süren dava sırasında buhar kazanının imalatını yapan Konya'daki firmanın yetkilisi Galip Yarar hakkında da tali kusurlu olarak dava açılmıştı.

Sanıklar daha önce verdikleri ifadelerinde patlamanın kazandaki imalat hatasının neden olduğunu ileri sürmüşlerdi. Bugün yapılan son duruşmada ise gelen bilirkişi raporlarını incelemediklerini belirten sanık avukatları bilirkişi raporlarını inceleyip, buna göre savunma hazırlamak üzere süre istedi. Mahkeme avukatların talebini kabul ederek, duruşmayı 9 Eylül tarihine erteledi.
Cihan
Kaynak: cha