Mahsur Kalan Balıkçı Teknesi Sahil Güvenlik Ekiplerince Kurtarıldı

Mersin açıklarında, makine ve telsiz arızası yaparak olumsuz hava şartları nedeniyle denizde mahsur kalan gemi, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı ekiplerince kurtarıldı.

 Mahsur Kalan Balıkçı Teknesi Sahil Güvenlik Ekiplerince Kurtarıldı Mersin açıklarında, makine ve telsiz arızası yaparak olumsuz hava şartları nedeniyle denizde mahsur kalan gemi, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı ekiplerince kurtarıldı. Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Mersin açıklarında devriye görevi yapan arama kurtarma gemisi ’TCSG Umut’, hava ve deniz şartları nedeniyle zor durumda kalan bir balıkçı teknesi tespit etti. 5 gündür aynı bölgede olduğu belirlenen tekneyle telsiz vasıtasıyla irtibat kurulamaması üzerine kontrol kararı alındı.

Bir botla gemiye çıkan 4 kişilik kontrol timi, teknenin makine ve telsiz arızası olduğunu, içindeki Suriye uyruklu 6 personelin bu nedenle yardım talebinde bulunamadığını belirledi. Ağır hava ve deniz şartları nedeniyle arızası denizde giderilemeyen gemi, Sahil Güvenlik gemisi TCSG Umut tarafından önce Mersin Limanı’na, ardından da Karaduvar Balıkçı Barınağı’na yanaştırıldı. Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı ve Mersin Gümrük Müdürlüğü ekiplerinin teknede yaptıkları aramada herhangi bir yasa dışı faaliyete rastlanmadığı bildirildi.

Editör: TE Bilişim