5 kişiyi ölümden kurtaran denizcilere teşekkür plaketi

Hava muhalefetinin kötü olmasına ve yetkililerin tüm uyarılara rağmen Nemrut Limanlar Bölgesinde 5,5 metrelik Sufi isimli tekneyle denize balık avlamaya çıkan Karşıyakalı 4 arkadaş ve tekne sahibi ölümden şans eseri Uzmar firmasına ait römorkörlerle  kurtarılmışlardı.  Bu kurtarma operasyonunda 5 kişiyi kurtararak karaya çıkaran Uzmar ekibini gösterdikleri üstün başarıdan dolayı Aliağa Liman Başkanı Turgay Okur 'Teşekkür plaketi' ile ödüllendirdi.  

Çakmaklı köyü, Nemrut limanlar bölgesinde bulunan Uzmar firmasında düzenlenen törende Konuşan Liman Başkanı Turgay Okur “4 yıllık görev sürem zarfında Aliağa'da Nemrut körfezinde meydana gelen acil durumlara müdahale etmeleri bunlara örnek verirsek Gemilerde çıkan yangınlara müdahale etmeleri, Kasım 2007'de karaya vuran gemide 24  saat birlikte yine Uzmar'la operasyon yapmıştık. Son olarak da  bu yıl 3 ay ara ile iki kez Tekneleri batması sonucu ölümle burun buruna gelen ilkinde 3, ikincisinde 5 kişi bulunan insanları herhangi bir karşılık beklemeden kurtarmak için büyük çaba sarf etmemeleri ve müdahale etmeleri.  Bu gösterdikleri azimli işbirlikçi  tavırlarından dolayı Uzmar yönetimine ve insanların hayatlarını tüm olumsuz hava şartlarına rağmen  kurtaran kaptanlarımıza birer teşekkür plaketi ile onurlandırmak istedik. Diğer teşkilatlarımızda da bu şevki, bu zevki, motivasyonu gördüğümüz zaman geleneksel olarak aynı şekilde onları da ödüllendireceğiz. Bunu rutin hale getirerek her sene yapmak istiyoruz.  Bu hafta 'Kılavuzlar Birliği' haftası olması nedeniyle bu güne özellikle denk getirdik”dedi

Yaptıkları işin bir kılavuzluk hizmeti olduğunu belirten Baş Kılavuz Kaptan Mehmet Togay “Kamu hizmeti olarak ta gemilerden dolayı meydana gelen kazalar veya mücavir sahalarda  denizde dolaşan kişilerin uğradıkları kazalara gerek insan , gerekse de mal zayiatına anında  müdahale etmek tabi ki bizim en büyük görevimiz..  Şirketimiz Uzmar'ın da kuruluş prensipleri de  önce emniyet ve güvenlik  Bu bizim zaten şiarımız. Kurucumuz ve mesleğimizin duayeni Kaptan Altay Altuğ'un da  gösterdiği yolda önce emniyet ilkesinde hareket ederiz. Bizim için insan hayatı  söz konusu olduğunda bütün diğer görevleri bırakıp  Sahil Güvenlik ve Liman başkanlığı koordineli olarak hemen olay yerine gidip yangın söndürme veya kurtarmaya müdahale ediyoruz. Bu son olayda da manevrada olmamıza rağmen manevrayı kesip dalgalarla boğuşan 5 vatandaşımızı kurtarmaya gidildi. İnsanları ölümlerden kurtarmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”dedi.

Konuşmalarda sonrası Baş Kılavuz Kaptan Mehmet Togay ve Kaptan Numan Çokgörmüşler ve Uzmar Teşkilat Genel Müdür Yardımcısı  Kaptan Murat Yılmazel'e  birer teşekkür plaketi verdi.
 

 

Editör: TE Bilişim