İtalyan Feribotunda Yangın Çıktı

478 yolcuyla denizin ortasında yanıyor

Yunanistan'dan İtalya'ya 478 yolcusuyla sefer yapan arabalı feribotta yangın çıktı. Adriyatik denizinde seyreden feribottaki yolcular için kurtarma operasyonu başlatıldı. Feribotta yılbaşı tatili için İtalya'ya seyahat eden 53 Türk vatandaşı da bulunuyor. Yunan ANEK firması tarafından kiralanan İtalyan bandıralı "Norman Atlantik" feribotu Korfu adasının 45 mil kuzeybatısında seyrederken sabah saat 04:00 sularında garaj bölümünde yangın çıktı. Şiddetli rüzgarın etkisiyle alevler kısa sürede yayıldı. Esen şiddetli rüzgar feribotun İtalya ile Arnavutluk arasındaki uluslararası sulara sürüklenmesine neden oldu.

AP'nin haberine göre Yunanistan'ın Korfu adası açıklarında bulunan gemilerden, feribottan yolcuların tahliyesi için kurtarma çalışmalarına katılması istendi. İlk etapta filikalarla denize indirilen 56 yolcu bölgede seyreden başka gemilere nakledildi. Ardından havadan kurtarma operasyonuna geçildi.

YILBAŞI TATİLİ İÇİN İTALYA'YA GİDEN TÜRKLER

Feribottaki 53 Türk yolcunun, yılbaşı tatili için iki otobüsle İtalya’ya giden turistler oldukları öğrenildi. TC Atina Büyükelçiliği kriz masası kurdu. Norman Atlantic ile seyahat eden Türklerin yakınları bilgi almak için sürekli telefonla Büyükelçilik ve Türk Başkonsolosluklarını aradılar. Yolculardan 234’ünün Yunan oldukları açıkladı. Mürettebatın ise 36’sı Yunan, 22’si de İtalyan. Feribotta yolcuların yanı sıra 200 kadar araç bulunuyor.

GEMİLER DALGAKIRAN OLUŞTURDU

Askeri helikopterlerle çocuk, kadın ve yaşlılara öncelik verilerek yolcuların feribottan uzaklaştırılmasına başlandı. Gelen son bilgilere göre kurtarılan yolcu sayısı 111’e ulaştı. Bölgede bulunan 8 gemi “Norman Atlantic”in etrafında daire şeklinde adeta bir dalgakıran oluşturdu. Feribottaki iki yolcunun kayıp olduğu iddia edildi.

"HEPİMİZ YANACAĞIZ"

Yolculardan bazıları telefonla Yunan televizyonlarına bağlanarak, bir yandan soğuktan donmak üzere olduklarını, diğer yandan ise yangının yarattığı sıcaklık nedeniyle ayakkabı köselerinin eridiğini söylediler. Feribotun Yunanlı aşçısı Aleksandros Corcokis, “Hepimiz yanacağız. Burada fare gibi kıstırılmış haldeyiz” dedi. Bu arada, bazı yolcular da feribottan çıkan dumandan etkilenerek solunum sorunları yaşadı.

53 TÜRK YOLCU

Feribotta 423 yolcu ve 55 mürettebat olmak üzere 478 kişi bulunduğu ifade ediliyor. Yunan Mega televizyonu yolculardan 54’ünün Türk olduğunu bildirmişti, ancak sonradan edinilen bilgiyle Türk yolcu sayısının 53 olduğu anlaşıldı. Yunanistan'ın Patras limanından yola çıkan feribot İtalya'nın Ancona limanına gidiyordu. 

"GİDECEK YERİMİZ YOK"

Feribotun Yunan yocularından basına bilgi veren bir yolcu alt güvertede yangının halen devam ettiğini anlattı. Filikaların yangının meydana geldiği yerde bulunduğunu anlatan yolcu, "Bizim için gidecek hiçbir yer yok. Alt güvertede sıcaklıktan ötürü yürümek mümkün değil" dedi.

 Yorgo KIRBAKİ/ATİNA

Editör: TE Bilişim