45 Santimlik Hava Boşluğunda 13 saat

Bodrum'da sualtı mağarasına giren 2 kişi 45 santimlik hava boşluğunda ölümle boğuştu. Mavi Tur'u yapan teknenin kaptanı Neşet Arıkan ile yolculardan 20 yaşındaki Mesut Tatarhan, mağaradan kurtarıl diktan sonra birbirlerine sevinçle baktı.Kaptan Arıkoğlu'nun eşi Damla Arıkoğlu, yere yatırıarak tedavi edilen eşinin ayaklarını kapanıp dakikaarca öptü. Arıkoğlu ile Tatarhan'ı Akut dalgıçları kurtardı.

'KARANLIĞIN ORTASINDA BİRBİRİMİZE SARILDIK'

Mağarada gece yarısı yollarını kaybettiklerini söyleyen Kaptan Neşet Arıkoğlu, "Karanlığın ortasında kaldık, güçlükle birbirimize sarılarak saatlerce tutunduk, bazen oksijen yetersiz geldiğinde 10 metre uzaklaşıp hava almaya çalışıyordum" dedi.

BİR DAHA BÖYLE ÇILGINLIK YAPMAM'

Hayatının en büyük tehlikesini atlatan Mesut Doğan Tatarhan kurtarıldığında şoktaydı: "Saatlerce yolu bulmaya çalıştık. Artık sona geldiğimizi düşünürken insan sesleri duyduk. 13 saatte ömrümden 13 yıl gitti, bir daha böyle çılgınlık yapmam."
      
Ölümün kıyısında

Mavi turla gittikleri Karaada'daki sualtı mağarasına gece yarısı giren tekne kaptanı ile 20 yaşındaki genç, yollarını kaybetti. 13 saat haber alınamayan ikiliyi AKUT kurtardı.

Toplam 15 yolcusuyla 3 günlük 'Mavi Tur'a çıkan Troguy' adlı teknenin kaptanı ve Halikarnas Tür ve Taşımacılık Kooperatifi Başkan Yardımcısı Neşet Arıkoğlu, önceki gece saat 02.30 sıralarında, Bodrum'a 3 mil uzaklıktaki doğal sualtı mağarası ve ılıcası ile ünlü Karaada'ya uğradı. Yolculardan bir bölümü yüzerken, Kaptan Neşet Arıkoğlu, beraberindeki 3 kişiyle birlikte 50 metre uzunluğunda, 2-5 metre genişliğindeki sualtı mağarasına girdi. İçinde 50 santimetrelik dehliz geçişleri bulunan mağarada, karanlıktan korkup havasız kalan 2 kişi döndü, Arıkoğlu ve 20 yaşındaki Mesut Doğan Tatarhan ilerlemeyi sürdürdü. İkilinin uzun süre dönmemeleri üzerine teknedeki arkadaşları, saat 04.00 sıralarında durumu Sahil Güvenlik ekiplerine bildirdi.

Mağarada viski içmişler

Sahil Güvenlik ekiplerinin mağarada yaptıkları aramada, haber alınamayan Arıkoğlu ve Tatarhan'ın suyun ani yükselmesi veya havasızlık nedeniyle boğulmuş olabilecekleri olasılığı üzerine, Marmaris'teki AKUT ekiplerinden yardım istendi. Teknedeki diğer yolcular ise bir süre burada bekledikten sonra Bodrum'a gönderildi. Hemen bir kriz masası oluşturuldu. Bodrum Sağlık Grup Başkanlığı'ndan doktor ve deniz ambulansının bölgeye gelmesi için talimat verilirken, 6 dalgıç Aşkın Cambazoğlu başkanlığında fener ve iplerle mağaraya girdi. Dalgıçlar girişten 12 metre ileride, kaya üzerine bırakılmış olan ve içinde yarısına kadar viski bulunan iki bardak buldu. Yaşamlarından ümit kesilen 38 yaşındaki kaptan Neşet Arıkoğlu ile 20 yaşındaki Mesut Doğan Tatarhan, mağaradan 13 saat soma kurtarıldı... Arıkoğlu ile Tatarhan'ın AKUT ekibi ve dalgıçlar tarafından mağaranın 35 metre içinde 45 santimlik boşluk bulunan kanalda bayılmak üzereyken son anda kurtarılmaları büyük sevinç yarattı.

Yaşar ANTER- Sezer ŞAHİNDAŞ/VATAN

Editör: TE Bilişim