43. EMPA Genel Kurulu Sona Erdi

Antalya'da Concorde Otel'de Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği'nin ev sahipliğinde düzenlenen 43. EMPA Genel Kurulu bugün sona erdi.

Bugün yapılan Başkanlık ve Başkan Yardımcılığı seçimlerinde Türkiye'nin aday gösterdiği Kaptan İsmail Akpınar EMPA Başkan Yardımcılığı'na seçildi.

EMPA Başkanlığına ise görev süresi dolan Alman Bundeslotsenkammer Başkanı Dieter Bloechl'ün yerine Fransız Kılavuzluk Federasyonu eski başkanı Jacques Sauban seçildi.

EMPA Auditör'lüğünü 1 yıldan bu yana sürdürmekte olan Kaptan Cahit İstikbal de oybirliği ile yeniden auditörlüğe seçildi.

IMPA Adına Konuşma

Bu sabah yapılan toplantılarda Başkan Dieder Bloechl, Uluslararası Kılavuz Kaptanlar Birliği (IMPA) adına konuşması için Başkan Yardımcısı Cahit İstikbal'e söz verdi.

IMPA'nın son bir yıl içerisinde yaptığı çalışmalar hakkında genel kurulu bilgilendiren Kaptan Cahit İstikbal; IMPA ve EMPA'nın geçmişte gösterdiği işbirliği ve ortak çalışma anlayışını önümüzdeki dönemde de sürdüreceğpine inandığını söyledi.

Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği'ni de kutlayan Kaptan Cahit İstikbal; "Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın, Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu'nun ve gerek bakanlık gerekse müsteşarlığın üst düzey bürokratlarının bu toplantıda aramızda bulunmasını Türk Kılavuz Kaptanlar Derneğine borçluyuz. Bu önemli bir başarıdır" dedi.

Kılavuzluğun güncel konularıyla ilgili IMPA'nın görüşlerini de açıklayan Kaptan İstikbal; e-navigasyon, karadan kılavuzlama gibi tartışılan konularda IMPA'nın bakış açısını dile getirirken, kılavuz kaptan transfer düzenekleri ile ilgili IMO'da sürdürülmekte olan çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Bu çalışmanın IMPA tarafından yürütülen tümüyle uluslararası bir çalışma olduğuna değinen İstikbal; konuyla ilgili taslak dökümanın ABD başkanlığında bir çalışma grubunca önceki gün son şekli verilerek NAV 55 gündemine alınmak üzere IMO'ya sunulduğunu belirtti.

Türkiye'nin Ülke Raporu

Toplantıda Türkiye'nin ülke raporunu Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği adına Kaptan İsmail Akpınar sundu.

Akpınar, özellikle çarmıh kazaları konusuna değinerek Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği'nin her yıl Aralık ayının 3. haftasını "Görev başında şehit düşen kılavuz kaptanları anma haftası" olarak anmayı kararlaştırdığını ve bu kararı uluslararası hale getirmek üzere EMPA'nın desteğini beklediklerini söyledi.

EMPA Kararları

Öğleden sonra yapılan kapalı oturumlarda EMPA Kararları tartışmaya açıldı. 3 konuda EMPA Kararı yayınlanmasına karar verildi.

Bunlardan bir tanesi Türk Boğazlarından geçen gemilere kılavuz kaptan alınmasını şiddetle tavsiye ediyor.

Bir diğer Karar'da ise düşen navlunlar nedeniyle denizcilikte gelirlerin azalmasının kılavuzluk hizmetlerinde aksaklığa yol açacak ücret düşürmelerine yol açmaması gerektiği, deniz emniyetinin ve kılavuzluk hizmet düzeyinin tehlikeye atılmaması gerektiği vurgulanıyor.

Başkanlık ve Başkan Yardımcılığı Seçimleri

Başkanlık için aday olan Fransa Federasyonundan Jacques Sauban ve Yunanistan'dan Themistokles Daskalakis için kapalı oylama ile yapılan seçimde Sauban 46 oy alırken Daskalakis 22 oyda kaldı.

Başkan Yardımcılığı için yapılan oylamada ise Malta 54 oy, Türkiye 49 oy, İtalya 46 oy alarak Yönetime seçilirken sadece 14 oy alan Ukrayna adayı yönetime giremedi.

Sıralama şöyle oluştu:

1-John Dali (Malta) 54

2- İsmail Akpınar (Türkiye) 49

3- Roberto B. (İtalya) 46 Oy

Genel Kurulda delegeler bu akşam Türk Kılavuz Kaptanlar Derneğince verilecek olan Gala Yemeğine katılacaklar.

İlk kutlayan TDİ Genel Müdürü Burhan Külünk oldu

Kaptan İsmail Akpınar'ın Başkan Yardımcılığı'na; Kaptan Cahit İstikbal'in EMPA Auditörlüğüne seçilmesinin ardından Genel kurul'a katılan Türkiye Delegasyonu'nu ilk kutlayan TDİ Genel Müdürü Burhan Külünk oldu.

Heyete bir mesaj yollayan TDİ Genel Müdürü Burhan Külünk; Kaptan İsmail Akpınar başta olmak üzere herkesi tek tek kutladığını ve teşekkür ettiğini bildirdi.

IMPA Başkan Yardımcısı Kaptan Cahit İstikbal genel kurula hitap etti

26 Avrupa Ülkesinden delegasyonlar katıldı.

Danimarka adına Stig Thomsen konuştu.

 

Türkiye Delegasyonundan Başkan Kaptan Şükrü Arık, Genel Sekreter Kaptan Ali  Cömert, Kaptan Aykut Erol, Kaptan İsmail Akpınar

Portekiz Delegasyonu

Türkiye Delegasyonundan Kaptan Mete Koçar

Ukrayna Delegasyonu Başkan Yardımcılığı seçimlerinde aday oldu ancak hayal kırıklığı yaşadı.

 

Yunanistan Delegasyonu da hayal kırıklığını Başkanlık seçimlerinde yaşadı.

Hollanda Delegasyonuna Rein Von Gooswillegen Başkanlık etti.

Fransa Delegasyonu

Kaptan İsmail Akpınar Türkiye'nin ülke raporunu sundu.

Delegasyonlar konularla ilgili görüşlerini sık sık söz alarak dile getirdiler.

Gün ortası seçimlerden önce tüm katılımcılar hatıra fotoğrafı çektirdiler.

EMPA Başkanı Dieter Bloechl; görevi teslim etmeden hemen önce yönetim kurulu ile hatıra fotoğrafı çektirdi

Dieter Bloechl; Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Başkanı Kaptan Şükrü Arık'a teşekkür etti.

Türkiye Delegasyonundan bir bölüm.

Kaptan İsmail Akpınar seçimlerden sonra EMPA Yönetim Kurulu masasında yerini aldı.

Başkanlığa seçilen Jacques Sauban'ı IMPA BaşkanYardımcısı Kaptan Cahit İstikbal tebrik etti.

Başkan Yardımcılığına seçilen Malta'dan John Dali arkadaşı Kaptan Cahit İstikbal'in tebriğini kabul ederken.

Başkan Yardımcılığı'na seçilen Kaptan İsmail Akpınar, kendisini seçimler süresince destekleyen IMPA Başkan Yardımcısı Kaptan Cahit İstikbal'e teşekkür etti.

 

Kaptan Aykut Erol ve Kaptan Cahit İstikbal Türkiye'nin başarısının mutluluğunu paylaştı.

Editör: TE Bilişim