Tekstil TIR’ında 410 kilo eroin ele geçirildi 

Uyuşturucunun denizyolu kullanılarak İtalya üzerinden Hollanda ve Belçika’ya gönderileceği belirlenirken, operasyonda 6 kişi gözaltına alındı

İzmir Narkotik Polisi, yönetmenliğini Osman Sınav'ın yaptığı "Pars Kiraz Operasyonu" isimli filmde olduğu gibi, TIR'a yüklenerek tekstil malzemelerinin içinde Avrupa'ya gönderilmek üzere saklanmış 410 kilo 500 gram eroini düzenlediği operasyonla ele geçirdi. Çeşme Otoyolu Narlıdere gişelerinde durdurulan ve Alsancak Limanı'na götürülerek narkotik köpekleri Atak ve Kena'nın da katıldığı arama çalışmalarında, TIR'ın içine gizlenmiş eroinin maddesinin denizyolu kullanılarak İtalya üzerinden Hollanda ve Belçika'ya gönderileceği ortaya çıktı.

AFGANİSTAN'DAN GELDİ

Olayla ilgili düzenlenen operasyon kapsamında daha önceden hiç suç kaydı olmadığı belirlenen 6 kişi gözaltına alındı. Polis, uyuşturucu kaçakçılığı şebekesinin arka planında kimlerin olduğunu belirlemek için çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Geçtiğimiz haftalarda İstanbul'da da düzenlenen bir operasyonda uyuşturucu baronu olarak nitelendirilen Habib Kanat'a ait olduğu belirlenen ve piyasa değeri 2 milyar liraya yakın 492 kilo eroin ve uyuşturucu madde ele geçirilmişti. İzmir'de ele geçirilen uyuşturucunun piyasa değerinin 1 milyar TL civarında olduğu ifade edildi.

İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yaptığı bilinen bir grubun yurtdışına yüklü miktarda eroin kaçıracağı bilgisine ulaştı. Eroini Afganistan'dan getirip Van üzerinden Türkiye'ye soktukları belirlenen uyuşturucu şebekesini Van'dan itibaren takibe alan Narkotik Polisi, eroinin Denizli'deki bir lojistik firmasına ait TIR'a yüklendiğini belirledi. Polis, eroinin yine Denizli'deki bir tekstil firmasına ait malzemeler arasına paketler halinde yerleştirildiğini tespit etti. Polis, Denizli'den yola çıkan TIR'ı yakın takibe aldı.

Narkotik timleri, TIR'ı, yurtdışına çıkış noktası olan İzmir'in Çeşme ilçesine giderken Narlıdere'deki otoyol gişelerinde düzenlediği operasyonla durdurdu. Şoförü gözaltına alan polis, TIR'ı ayrıntılı arama yapmak üzere Alsancak Limanı'na götürdü. Burada Gümrük Muhafaza Başmüdürlüğü ekipleriyle birlikte X-Ray cihazları ve özel eğitimli narkotik köpekleri Kena ile Atak'ın da katıldığı arama yapan polis, tekstil ürünleri arasına gizlenmiş 410 kilogram eroin buldu.

Olayla ilgili sürdürülen operasyonlar kapsamında TIR şoförüyle birlikte, İstanbul, Denizli ve Aydın'da toplam 6 kişi gözaltına alındı. Yapılan incelemede 6 zanlının da önceden bir suç kaydının bulunmadığı tespit edildi.

Polis yetkilileri, Afganistan gelen eroinin önce Van'dan Türkiye'ye sokulduğunu, buradan TIR'a yüklendiğini, Avrupa'ya geçiş için de Denizli'den tekstil malzemeleri ihraç eden bir firmanın malları arasına gizlendiğini bildirdi.

Eroin maddesinin Çeşme Limanı'ndan Ro-Ro gemisiyle İtalya üzerinden Hollanda ve Belçika'ya gönderileceğinin tespit edildiği kaydedildi. Polis, tekstil malzemeleri ihraç eden firma ile bu malzemeleri taşıyan firmaların yöneticilerinin olaydan haberleri olmadığı yönünde ifade verdiğini belirtti

Filmdeki gibi kaçırıyorlardı

Eroinin yurtdışına çıkarılma yöntemi ise dikkat çekiciydi. Yönetmenliğini Osman Sınav'ın yaptığı "Pars Kiraz Operasyonu" isimli filmde olduğu gibi, uyuşturucu kaçakçıları, eroini, TIR'a tekstil malzemeleri içinde yükleyip Avrupa'ya göndermek istedi. Polis, tıpkı filmde olduğu gibi, uyuşturucu kaçakçılarına geçit vermedi.

 

 

Editör: TE Bilişim