Uluslararası taşımacılık ve liman işletmeciliği sektörünün öncü kuruluşlarından Arkas, ‘4. Pusula İletişim Platformu’nu Gaziantep’te düzenledi. Pusula İletişim Platformu ile Avrupa Birliği üyeliğine doğru önemli adımlar atan Türkiye'nin ekonomideki yol haritası çizildi. Anadolu sanayisinin yükselen değerlerinden biri olan Gaziantep’te düzenlenen toplantıda ayrıca alternatif taşımacılık yöntemleri de katılımcılara tanıtıldı.

Deniz Gökçe’nin konuşmacı olarak katıldığı toplantıda ‘Basel II çerçevesinde KOBİ’ler için banka kredileri ve muhasebe standartları’ ile ‘2006’da ekonomik dengeler ne olacak?’ sorularına yanıt aranarak sanayiciler bilgilendirildi.

Gaziantep sanayi ve ticaret çevrelerinin yoğun ilgisiyle gerçekleşen toplantının diğer konuşmacısı Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas ise Gaziantep’in tarihi, dinamizmi ve ticari geleneği ile Anadolu’nun yükselen değerlerinden biri olduğunu belirterek, “Hem coğrafi konumu, hem de insan gücü ile Gaziantep, Anadolu’nun üs olabilecek şehirlerinden. Türk sanayisinin daha rekabetçi bir yapıya kavuşması için Gaziantep de dahil tüm Anadolu’da insan, altyapı ve sermaye yatırımı yapmaya devam edeceğiz. Bölgesel kalkınmaya destek misyonunu kendimize görev edinmek bizi mutlu ediyor” dedi.

Arkas’ın Gaziantep’te açtığı yeni ofisi aracılığıyla bölgedeki sanayiciler deniz, kara ve demiryolu taşımacılığının ortak kullanılması ile maliyet avantajı ve rekabet gücü kazanacak. Gaziantep ofisi ile kombine taşımacılığı Anadolu'ya götürme hedefinde bir adım daha atmış olan Arkas’ın Türkiye genelinde Bursa, Mersin, Antalya, Denizli, Ankara, Kayseri, Eskişehir, Trabzon ve Samsun’da ofisleri bulunuyor.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim