4 Milyon Dolarlık Radar Çürümeye Terk Edildi.

Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı'na 2000 yılında ABD hükümeti ve Pentagon'un özel izniyle askerî teknolojiye sahip 4 milyon dolarlık radar alındı. Havaalanına kurulan radar, gerekli önlemler alınmayınca yıldırım düşmesi sonucu devre dışı kaldı.

Teknoloji harikası radar âtıl durumda beklerken, Sabiha Gökçen Havaalanı'nda uçakların iniş ve kalkışı için Atatürk Havalimanı'ndaki radar sistemi kullanılıyor.

Tamir edilebilecek durumda olan radarın onarımı için girişimde bulunulmazken, sigorta şirketi AXA Oyak'ın ödediği 700 bin doların akıbeti bilinmiyor. Havaalanı yönetimi radarlar konusunda ve AXA Oyak'tan alınan para hakkında bilgi vermekten kaçınıyor. Sabiha Gökçen Havaalanı Genel Müdürü emekli Tümgeneral İbrahim Büyükyumukoğlu telefonlara çıkmıyor. Halkla İlişkiler Müşaviri Lerzan Öz de, 'yargıya intikal etmiş bir konuda açıklamada bulunmayacakları'nı söylüyor. İşten çıkarılan bir personel hakkında 'radarın işletilmesinde kusuru olduğu' gerekçesiyle Kartal İş Mahkemesi'nde açılan dava 4 yıldır devam ediyor.

Zaman

Editör: TE Bilişim