4 bin 763 bahriyeliden askerlik yemini

İskenderun Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığı'nda silah altına alınan 4 bin 763 bahriyeli, yemin ederek usta asker oldu. Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığı'nda gerçekleştirilen törene İskenderun Kaymakamı Cengiz Horozoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Şentürk, Deniz Üs Komutan Vekili Kıdemli Albay Reşat Küçükerol, askeri ve sivil erkan ile asker aileleri katıldı.

Törende askerlere seslenen Deniz Piyade Kurmay Albay M. Ekmen Özdengil, bilim ve aklın dinamik yapısını esas alan Atatürkçü düşüncenin rehberliğinde Türkiye'nin geleceğini aydınlık tutarak güvence altına almak, her türlü zorluğu, engeli aşabilmek ve başarılı olabilmek için çok fazla gayret ile azimle çalışmak zorunda olduklarını söyledi.

Deniz Üs Komutan Vekili Kıdemli Albay Reşat Küçükerol ise, Er Eğitim Alayı'nda 5 haftalık eğitimlerini tamamlayan erlerden, yolunu şaşırmış, Casino siteleri Atatürk ilke ve inkılaplarından çıkmışlara yol göstermelerini isteyerek, "Büyük Atatürk ve silah arkadaşlarının kurarak sizlere emanet ettiği cumhuriyete ve Atatürk'e bağlılığınızı her ortamda gösteriniz. Onun ilke ve inkılaplarının savunucusu olmaktan ülkemizi ve milletimizi bölme çabasında olanlarla bütün gücünüzü kullanarak mücadele etmekten asla çekinmeyiz" dedi.

Konuşmaların ardından 1985/3 tertip 4 bin 763 er, bayrak ve silah üzerine yemin ederek usta asker oldu. Usta asker olmalarını keplerini havaya atarak kutlayan askerler, tören sonrası aileleriyle hasret giderdi.

İHA

Editör: TE Bilişim