35 Yıllık Kalıntı Günyüzüne Çıktı

Üç metre uzunluğunda ve 200 kilo ağırlığındaki parçada 5 pencere bulunuyor. Uçağın arka bölümüne ait olduğu belirtilen parça, Türk Hava Yolları Teknik görevlileri tarafından alınarak hangara götürüldü.

İzmir-İstanbul seferini yaparken Yeşilköy Havaalanındaki elektrik kesintisi yüzünden Marmara Denizi’nin sularına gömülen THY’ye ait Fokker-28 tipi ‘Bursa’ isimli uçağın enkazı adeta parça parça gün yüzüne çıkarılıyor.

Yaklaşık 10 gün önce Avcılar açıklarında avlanan balıkçıların ağına uçağın gövdesine ait olduğu tahmin edilen, üç metre genişliğinde ve üç metre uzunluğunda parça takıldı. Bugüne kadar uçağın enkazından  çıkartılan en büyük parça olma özelliğini taşıyan ve iki yüz kilogram ağırlığındaki bu  parça balıkçılar tarafından Yeşilköy İskelesi’ndeki balıkçı barınağına getirildi. Vinç yardımıyla denizden çıkarılan enkaz parçası bir süre balıkçılar tarafından burada tutuldu. Uçağın parçası, daha sonra THY görevlileri tarafından alınarak incelenmek üzere Atatürk Havalimanı’ndaki THY Teknik A.Ş hangarına getirildi.

ENKAZ BALIKÇI AĞLARINA TAKILDI

Yeşilköy Su Ürünleri İskelesi balıkçılık yapan Cengiz Akçora, geçmiş yıllarda uçağın  enkazına ait olan bir çok parçanın balıkçıların  ağlarına takılarak denizden çıkartıldığını belirterek  “ Bende avlanırken daha önce de ağlarıma uçağın birkaç koltuğu vekokpit camının bulunduğu bölüm takılmıştı.Bu kez uçağa ait olduğunu tahmin ettiğimiz büyük bir parça başka bir arkadaşımızın ağına takıldı ve Türk Hava Yolları tarafından alındı” dedi. Bulunan parçanın üzerinde “HY TÜRK HAVA” yazısının halen durduğu öğrenildi.

TERİM’İN KAYINPEDERİ ÖLMÜŞTÜ

Türk Hava Yolları’na ait F-28-1000 Fokker tipi ‘Bursa’ isimli yolcu uçağı İzmir- İstanbul seferini yaparken Yeşilköy Hava Meydanına yaklaşmaya geçtiğinde, hava meydanında elektrik  arızası nedeniyle ışıkları yanmayan pisti pas geçmişti. 22 saniyelik bir arıza sonucu rotasını Marmara Denizi’ne çeviren uçak 37 yolcusu ve 4 mürettebatı ile Ambarlı açıklarında  sulara gömülmüştü. 30 Ocak 1975 meydana gelen bu olayda vefat edenlerin arasında Fatih Terim'in eşi Fulya Terim'in babası Kamuran Aksu,  ünlü sanatçı Seyyal Taner'in hostes kız kardeşi Serap Özşahin de yaşamını yitirmişti. Kazada hayatını kaybedenlerin yakınları her yıl bir araya gelerek  anma töreni düzenliyor.


 

Editör: TE Bilişim