Fidato teknesi ekibinin 3 saat 40 dakikada tekneye çekebildiği 305 kiloluk blufin orkinos tüm zamanların rekoru oldu..

COLUMBIA PFG ALAÇATI BIG FISH’DE TÜRKİYE REKORU KIRILDI

‘Büyük Balığın Peşinde’ sloganı ile Türkiye’nin usta balıkçılarını bir araya getiren ‘Columbia PFG Alaçatı Big Fish Turnuvası’ Çeşme Belediyesi’nin desteğiyle Port Alaçatı Marina’nın ev sahipliğinde başladı. Fidato teknesi büyük mücadele sonunda yakaladıkları ekibi 305 kiloluk bluefin orkinos ile rekor kırdı.

Sabah 07:30’da start alan tekneler 15:30’a kadar Alaçatı açıklarında, Yunanistan ve Türkiye karasularına altışar mil mesafedeki uluslararası sularda oltalarını suya bırakıp en büyük ve en fazla balığı yakalamak için yarıştı.

BALIKLA DÖNEN BEŞ TEKNEDEN FİDATO REKOR AĞIRLIKTA BALIK YAKALADI

Turnuvanın ilk gün yarışlarında beş tekne balıkla döndü. Fidato teknesi ekibinden 24 yaşındaki Mert Bigalı’nın oltasına saat 15:20’de takılan 305 kiloluk bluefin orkinosu tam 3 saat 40 dakikada tekneye çekilebildi. Old Sailors teknesi ekibi 75 kilo 550 gr, Team Mega teknesi ekibi 56 kilo 500 gr, Barbarossa teknesi ekibi de 51 kilo 600 gr.ve Prana teknesi ekibi 46 kilo 950 gr blufin orkinos ile balıkla karaya dönen diğer tekneler oldu. ‘Yakala Bırak Yaşat’ kategorisinde ise Barbarossa teknesi ekibi iki adet bluefin orkinos yakalayıp, denize geri bırakmalarından dolayı derece aldı. Denize geri bırakılan 150 ve 155 cm’lik iki adet bluefin orkinos’u Barbarossa teknesi ekibinden AK Parti İzmir İl eski Başkanı Bülent Delican yakaladı.

TÜRKİYE’NİN ÖNDE GELEN İŞ ADAMLARI ‘EN BÜYÜK BALIK İÇİN YARIŞTI

Toplam 47 teknenin katıldığı ve turnuvanın ana sponsoru olan Columbia PFG ve Gözalan Grup Yönetici Ortağı Kerem Gözalan’ın da yarıştığı turnuva, Cem Boyner, AK Parti İzmir İl eski Başkanı Bülent Delican, Gökhan Çarmıklı, Turgut Konukoğlu, Eyyüp Necimoğlu ve Erkut Soyak Bülent Akgerman gibi Türkiye’nin önde gelen iş adamlarını ağırladı.

Türkiye’yi windsurf dalında olimpiyatlarda temsil etmiş sporcular İlknur ve Ertuğrul İçingir önderliğinde ‘Büyük Balığın Peşinde’ sloganı ile Türkiye’nin en iyi balıkçılarını bir araya getiren ‘Columbia PFG Alaçatı Big Fish’ bu yıl da Yakala-Bırak-Yaşat teması ile ön plana çıktı.

YÜZ KİLONUN ÜZERİDE İKİ BALIK DENİZE GERİ SALINDI

Turnuvaya üç yıldır katıldıklarını ancak yarışların bu yıl daha keyifli ve başarılı olduğunu belirten AK Parti İzmir İl eski Başkanı Bülent Delican, “Murat Kırca arkadaşımızın yakaladığı bir tane balıkla döndük. Bu balık çatladığı için aldık, genelde almıyoruz. İnsan balığı denize bıraktığı zaman daha mutlu oluyor. Çünkü benim çocuklarımın, torunlarımın da bu balıkları tutmasını istiyorum. Bu yüzden bu ‘yakala-bırak-yaşat’’ çok önem veriyoruz. Onun içindir ki benim yakaladığım ve her biri yüz kilo üzerindeki iki balığı denize geri bıraktık. Gerçekten de başarılı ve güzel bir gündü. Yarın da devam edecek. O yüzden bu organizasyonu yapan Ertuğrul ve İlknur İçingir çiftine çok teşekkür ediyoruz. Hep beraber güzel bir Alaçatı gününde hem arkadaşlarımızla hem dostlarımızla harika bir gün geçirdik.

Saat 18:00’de tartı ve hakem karalarının açıklanmasının ardından Columbia PFG ev sahipliğinde Alavya Otel Şefi Hüseyin Pancar lezzetleri eşliğinde ‘Yavuz Darıdere Jazz Band’ ile Happy Hour gerçekleştirildi.

Turnuva heyecanının yanı sıra özel etkinlikler, atölyeler, çocuklar için mini turnuva ve balıkçılıkla ilgili markaları bir araya getiren ‘Offshore Fishing Expo’ sportif balıkçılık tutkunlarını buluşturdu

Editör: TE Bilişim