Alaçatı Port Marina'da gerçekleştirilen turnuvaya, Yunanistan'dan 4, İtalya'dan 1 olmak üzere 66 tekne ve 300'e yakın kişi katıldı.

Uluslararası Spor Balıkçılık Federasyonu tarafından belirlenen özel kurallar çerçevesinde yapılan turnuvada, aralarında Cem Boyner, Mahmut Özgener, Gökhan Çarmıklı, Can Kestelli, Mustafa Taviloğlu, Turgut Konukoğlu, Can Ekşioğlu, Hilmi Kayhan gibi isimler balık tutmak için yarıştı. 

Yarışmacılar, Yunanistan ve Türkiye karasularının altışar mil açığında, uluslararası sularda 400 milkarelik alanda balık avlamaya çalıştı. 

Üç gün süren turnuvada, Cem Boyner, Mustafa Taviloğlu, Sinan Bolak, Zeki Koen ve Cihan Alpay'dan oluşan grup en fazla balığı yakalayarak birinci oldu. Ömer Atay, Mehmet Özsaruhan, Mustafa Van, Murat Mestud, Yıldırım Özdemir'den oluşan ekip ikinci, Evren Köprülü, Timuçin Alkıncı, Mahmut Etkin ve Talat Erboy ekibi ise 3. oldu. 

Turnuvada, 10 kiloluk kılıç balığını yakaladıktan sonra denize salan Rouge ekibi ise jüri özel ödülüne layık görüldü.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Öğüt, Vodafone Red Alaçatı Uluslararası Balıkçılık Turnuvası'nın, Avrupa'nın en büyük balıkçılık yarışmalarından biri kabul edildiğini belirterek, şunları söyledi:

''Sportif balıkçılık, ülkemizde henüz gelişmeye başlayan bir spor dalı. Bu açıdan Vodafone olarak Avrupa'da ve dünyada en önemli sportif balıkçılık organizasyonlarından biri olarak kabul edilen Vodafone Red, Alaçatı Uluslararası Balıkçılık Turnuvası'nı destekleyerek hem Türk sporuna hem de özel olarak sportif balıkçılığa katma değer sağlıyoruz. Bir yandan da meraklılarının bu spor dalına ulaşmalarını kolaylaştırıyoruz.''
Editör: TE Bilişim