30 saat denizde mahsur kaldılar

Yolcu ve yük gemisi hava şartları nedeniyle 21 mürettebatıyla 30 saat denizde kaldı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) dün yola çıkan yolcu ve yük gemisi kötü hava şartları nedeniyle, 112 yolcu ve 21 mürettebatıyla 30 saat denizde mahsur kaldı. Gemi Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesindeki Seka ve Gümrük Limanı'na, limana ait römorkörlerle 2 saatte yanaşabildi.

Edinilen bilgiye göre, Filo Denizcilik Şirketine ait Beşparmak isimli yolcu ve yük gemisi, dün saat 14.00'da Girne limanından Taşucu'na gelmek üzere yola çıktı. İçerisinde 112 yolcu, 21 mürettebat, 19 tır ve 7 otomobil bulunan gemi, fırtına nedeniyle Taşucu'ndaki limana yanaşamayınca Dana burnu mevkiinde demirlemek zorunda kaldı. Normal şartlarda 7 saat içerisinde KKTC'den Taşucu'ndaki limana yanaşması gereken gemi 30 saat sonra yanaşabildi. Denizde mahsur kalan yolculara ise Sahil Güvenlik ekipleri ekmek ve ilaç verdi.

Korku dolu saatleri geminin yanaşmasıyla geride bırakan yolcular, yaptığı açıklamada, Girne'den çıktıklarında fırtınanın olmadığını, ancak gece Taşucu açıklarına geldiklerinde fırtınaya yakalanıp limana yanaşamadıklarını kaydettiler.

"PERSONEL HER TÜRLÜ İHTİYACIMIZI KARŞILADI"

Gemi kaptanın tecrübeli olmasıyla büyük bir faciadan döndüklerini ifade eden yolcular, "Kaptanımız sayesinde gemimiz ve bizler zarar görmeden geç saatlerde de olsa geldik. Gemide mahsur kaldığımız süre içerisinde personeller bizim her türlü ihtiyacımızı karşıladılar. Yedi saatte gelmemiz gerekirdi ama 30 saatte gelebildik. Çok geç ulaştık ama önemli olan sağ salim limana gelebilmemizdi. Kaptanımız da bunu tecrübesiyle gerçekleştirdi. Kendisine teşekkür ediyoruz" dediler.

Editör: TE Bilişim