3 Metrelik Kılıç Balığı Görenleri Şaşırtıyor

Antalya'da Balıkçı Kenan'ın tekneleri tarafından yakalanan son yılların en büyük kılıç balığına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Yaklaşık 3 metre boyunda ve 93 kilogram ağırlığında olan kılıç balığı, Balıkçı Kenan'ın Haznedar Şubesi'nde sergileniyor. Hayatlarında ilk kez bu büyüklükte bir balıkla karşılaşan vatandaşlar balığı dikkatli gözlerle incelerken, bazı vatandaşlar ise devasa büyüklükteki balıkla hatıra fotoğrafı çektiriyor.

Herkesin hayranlıkla izlediği balık hakkında konuşan Balıkçı Hakkı Reis, "Bu büyüklükteki bir balık en son 1972'de İstanbul'da Marmara Adası'nda yakalanmıştı. 1972'den beri Marmara Denizi'nde bu kadar büyüğünü hiç görmedik. Daha önceleri Marmara Denizi'nde çıkarılan bu balık şu an burada bulunmuyor, bulunsa dahi en fazla 3-4 kiloluklar oluyor. Antalya açıklarında yakalanan bu balık büyük ihtimalle İtalya tarafından gelmiştir. Bu kadar nadir rastlanan bu balığı Balıkçı Kenan olarak sergilemekten gurur duyuyoruz" dedi.

Balığı dikkatle inceleyen vatandaşlar ise, "Kılıç balığını filmlerde görüyorduk, şimdi burada ilk kez görüyoruz. Çok büyükmüş" şeklinde konuştu.

Alıntı: Mynet

 

Editör: TE Bilişim