Ulaştırma Bakanlığı bütçesi, Plan Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Komisyonda milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım , İstanbul'a yapılacak 3. köprünün dahil olduğu Kuzey Marmara Otoyolu , Çanakkale Boğazı geçiş köprüsü ve Ankara -İzmir Otoyolu'nun da aralarında bulunduğu çok sayıda projenin önümüzdeki dönemde hayata geçirileceğini belirtti. Bakan Yıldırım, 3. köprüyle ilgili güzergah sayısının 2y e indirildiğini ve proje ihalesinin 2008 yılında yapılacağını açıkladı.

İstanbul Boğazı karayolu tüp geçiş projesi ihalesinde 15 Ocak'ta tekliflerin alınacağını belirten Yıldırım, 5.5 kilometre uzunluğundaki güzergahın, tarihi yarımadadaki Kennedy Caddesi!yle İstanbul -Ankara devlet yolunu birleştirecek şekilde belirlendiğini söyledi.

Ulaştırma Bakanı , 2008'de Hakkari'ye güvenlik ve diğer ihtiyaçlar nedeniyle havaalanı yapılacağını da açıkladı.

İLK HIZLI TREN SETİ GELİYOR

Ayrıca demiryolu projeleriyle ilgili fizibilite etütleri yaptıklarını kaydeden Yıldırım, Ankara -Eskişehir arasında kullanılmak üzere ilk hızlı tren setinin 10 gün sonra Türkiye'ye geleceğini ve deneme sürüşlerine başlanacağını belirtti. Bakan Yıldırım, hızlı tren için Ankara gar sahası içine yap-işlet -devret modeli ile önümüzdeki yıl yeni bir gar inşa edileceğini bildirdi.

Kaynak: NTV-MSNBC

Editör: TE Bilişim