TURGUT KIRAN DENİZCİLİK YÜKSEKOKULU YASA DENİZCİLİK’İ KONUK ETTİ

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulu 3. Kariyer Günleri Yasa Denizcilik’in katılımıyla devam etti.

13 Aralık Cuma günü gerçekleşen oturuma Yasa Denizcilik’i temsilen Yasa Bulk Personel Müdürü Kpt. Muammer BIÇAKÇI ve Yasa Tanker Personel Müdürü Kpt. Faruk CELAYİR katıldılar. Muammer BIÇAKÇI konuşmalarına Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulu’nda bulunmaktan dolayı duyduğu mutluluğunu dile getirerek başladı. Yasa Denizcilik’in 1999 yılında Yalçın SABANCI tarafından kurulduğunu ve ilerleyen yıllarda sektörde geniş bir alana yayıldıklarını anlatan Sn. BIÇAKÇI filolarının kuru yük(bulk) ve tanker olmak üzere ikiye ayrıldığını belirtti. Kuru yük filosunda 19 tane geminin bulunduğundan bahseden Sn. BIÇAKÇI gemilerinin 3 tanesinin Türk bayraklı ve 16 tanesinin Marshall Adaları bayraklı olduğunu, gemilerin yaş ortalamasının 2.5 olduğunu ve bu gemilerin dünyanın her tarafına sefer yaptığını anlattı.

Tanker filosu hakkında bilgi veren Sayın Faruk CELAYİR ise 12 tane gemilerinin bulunduğunu, bunlardan 4 tanesinin Türk bayraklı, 8 tanesinin de Marshall Adaları bayraklı olduğunu ifade etti. Tanker filosunun yaş ortalamasının 3 olduğundan da bahseden CELAYİR petrol tankerciliği hakkında bazı bilgiler de verdi. Ayrıca kontrat sürelerine de dikkat çeken şirket yetkilileri personel eğitimine önem verdiklerini bu nedenle zabitlerini stajyerlikten itibaren bünyelerinde çalıştırmak ve geliştirmek istediklerini belirtti. MLC kapsamında gemilerinin yeni şartlara uygun olduğundan söz eden yetkililer personellerine önem verdiklerinin altını çizdiler. Son olarak mesleğin zorluklarından ve önem verilmesi gereken noktalardan bahseden yetkililer genç zabit adaylarına çeşitli tavsiyelerde bulundular. Konuşmaların sonunda öğrencilerin sorularını içtenlikle yanıtlayan Sayın Muammer BIÇAKÇI ve Faruk CELAYİR öğrencilere ilgilerinden dolayı teşekkür ettiler.

Editör: TE Bilişim