3.KARADENİZ LİMANLARI VE DENİZCİLİK KONFERANSI TÜRKİYE’NİN PARLAYAN SEKTÖRÜ DENİZ TAŞIMACILIĞI İÇİN DÜNYA LİDERLERİNİ BİR ARAYA GETİRDİ

3. Karadeniz Limanları ve Denizcilik Konferansı, Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği’nin desteğiyle denizcilik ve liman sektörünün önde gelen yerli ve yabancı temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Karadeniz Bölgesi’nin dünya ticaretindeki ağırlığını arttırdığı ve bölgede deniz taşımacılığında ciddi büyümelerin yaşandığı günümüzde, Karadeniz’in ticari gelişimine ve denizcilik sektörüne katkı sağlayanlar, bu yıl 3’üncüsü düzenlenen konferans ile bir araya geldi.

2014 küresel ulaşım ve lojistik sektörünün katılımıyla düzenlenen Uluslararası 3. Karadeniz Limanları ve Denizcilik konferansı, dünyanın sayılı liman yöneticileri, liman mühendisleri, karar vericileri, kargo sahipleri, nakliye hatları, lojistik şirketleri, terminal işletmecileri, demiryolu yöneticileri ve liman-demiryolu ekipmanları hizmet tedarikçilerini bir araya getirdi.

Deniz yolu kargo taşımacılığı sektöründe dünya lideri DHL Global Forwarding Türkiye Deniz Kargo Müdürü Aysun Babacan, konuşmacı olarak katıldığı konferansta ; lojistik sektörünün Türkiye’nin gelişen ekonomisine paralel olarak nasıl geliştiğini ve sektörde bu gelişimi sürdürulebilir kılmak icin hem özel sektorde hem de devlet eliyle neler yapılması gerektiğini anlattı. Babacan, rekabetin artışıyla birlikte kalite, kapasite ve hızın da artış gösterdiği sektörde, limanlar özelleşirken, giderek gelişen pazarda ürün çeşitliliği gerektiren, katma değerli hizmetlerin öne çıktığını belirtti.Sürekli artan talep sonucunda mevcut ve yeni müşteriler ile deniz taşımacılığı hacminin yükseldiğini vurgularken, sektör için insan yatırımının önemine de dikkat çekti. 2.7 milyondan fazla TEU ve 2 milyon metreküpten fazla LCL navlunu taşıyan bir şirket olarak 2015 hedef ve projelerine değinen Aysun Babacan ; "Geçen sene DHL Global Forwarding olarak hem EMEA bölgesinde hem de dünyada en başarılı deniz kargo ekibi seçildik. ÖzellikleOrtaDoğu, Afrika ihracat taşımalarımızda artış var, ithalat yüklerimiz de hızla devamediyor.Türkiye'de son dönemde yaşanan çeşitli sıkıntılara rağmen istikrarlı bir büyüme var.

DHL, bu pazara çok güveniyor.

İstanbul'da teknoloji alanında faaliyet gösteren bir müşterimiz için depo açtık.Kapasite kullanımı olarak yüzde yüze yakın çalışıyoruz.2015'te yüzde 20 büyüme bekliyoruz. Proje taşımacılığında büyüyoruz.Kapıdan kapıya uluslararası tedarik zinciri yönetimini sağlıyoruz.Son zamanlar da elektrik santrali, petrol çıkarma ürünleri, rüzgar gülleri, gemi ve uçak motorları gibi endüstriyel projetaşımacılığı kapsamına giren konularda da katma değer kazandık". dedi

Editör: TE Bilişim