3 Bin 300 Yıllık Geminin Benzeri

3 bin 300 yıl önce batan ticaret gemisinin benzerini yaparak denizlerde yol alan araştırma grubu üyeleri Çanakkale'ye geldi.

Projeyle ilgili açıklamalarda bulunan 360 Derece Araştırma Grubu Proje Sorumlusu Arkeolog Osman Erkurt, tarihi Uluburun batığının bir benzerini yaparak 3 bin 300 yıl önce bu ticaret gemisiyle denizlerde nasıl yolculuk yapıldığını öğrenmek istediklerini belirtti. Erkurt, "Bizler 360 Derece Araştırma Grubu olarak Türk ve dünya kamuoyunun dikkatini, bilim adamları ve kurumları aracılığıyla Anadolu tarihi ve Türk denizciliğine çekmeyi hedefliyoruz. Bunun içinde binlerce yıl önce bu tür bir tekneyle denizlerde nasıl bir yolculuk yapıldığını bizzat görmek için projeye katıldık. Günümüzden 3-4 bin sene önce denizciler nasıl seyrediyordu? Bunu öğrenmek için tarihi Uluburun batığındaki geminin bir benzerini yapıp yola koyulduk. Bu gemiyle 2004 yılından bu yana 3 bin mil yol kat ettik. Şu an İstanbul'dan İzmir'e gidiyoruz. Hava muhalefeti sebebiyle bir süre Çanakkale yat imanında beklemek zorunda kaldık. Havanın düzelmesiyle yolumuza devam edeceğiz. Ekibimizde şu an 9 kişi bulunuyor" dedi.

Bu arada, ilginç görüntüsüyle dikkat çeken yat limanındaki tarihi geminin benzerini gören vatandaşlar hatıra fotoğrafı çektirdi.

Alıntı: Haberler.com

Editör: TE Bilişim