3 bin 300 kilometre kürek çektiler

Avustralyalı iki maceraperest, Avustralya'dan Yeni Zelanda'ya kanoyla gitmeyi başardı. Tasman denizinde 62 gün kürek çeken genç maceraperestler, Yeni Zelanda'nın batı kıyısındaki Ngamotu plajına ulaştı. Plajda binlerce kişinin alkışlarıyla ve bir grup kanocu tarafından karşılanan 25 yaşındaki James Castrission ve 24 yaşındaki Justin Jones , yolculuklarını Sidney `den başlattı.

Ancak ikili, Noel'e kadar tamamlamayı planladığı 2200 kilometrelik macerayı, şiddetli rüzgar ve akıntılar yüzünden 3300 kilometreden fazla kürek çekerek sona erdirdi.

Yorgun ve uykusuz ikili, gümrük işlemleri tamamlanır tamamlanmaz sağlık kontrolünden geçmek üzere yerel bir hastaneye götürüldü.

Zorlu yolculuk sırasında gıda stokları azalmaya başladığı için günde bir öğün yemekle idare etmek zorunda kalan ikilinin karşı karşıya bulunduğu en büyük sağlık sorununun, 2 ay hareketsiz kalan bacaklarındaki kaslarda bozulma olabileceği belirtiliyor.

Andrew McCauley adlı bir diğer Avustralyalı kanocu, geçen yıl Tasman denizinde tek başına çıktığı kano yolculuğunda kaybolmuştu.

TGRT

Editör: TE Bilişim