29 kişiyi ölüm tenkesine bindireceklerdi

MARMARİS (Muğla), (DHA) 
 
29 kişiyi ölüm tenkesine bindireceklerdiMUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nden, Yunanistan'ın Simi Adası'na geçmek isteyen, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 29 kişi yakalandı.


Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı Hisarönü köyü açıklarında, 29 kaçağı Yunan adalarına götürürken yakalanan 11 metrelik teknenin bir motorunun arızalı olduğu belirlendi. Teknede, yedek sal ve can simidinin bulunmadığı ortaya çıktı.

Jandarma, Hisarönü açıklarında, yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmek isteyen 20 Iraklı ve 9 Filistinlinin, dün akşam yakalandığı tekneye el koyarak, Orhaniye köyündeki Martı Marina'ya çekti.

Martı Marina Operasyon Müdürü Umut Demirel, AA muhabirine, yaklaşık 5 metrekarelik tek kamarasına 4'ü çocuk 29 kaçak bindirilen teknenin bir motorunun arızalı olduğunu, teknede yedek sal ve can simidi bulunmadığını belirtti. Demirel, “Bu tekneyle denize açılmak intihar etmektir. Bu tekne, motor süsü verilmiş bir sandal” dedi.

Tekneyi el konulduğu yerden marinaya güçlükle getirdiklerini ifade eden Demirel, şöyle konuştu:

“Bu şartlarda denizde hareket etmesi mümkün değil. Herhangi bir tehlikeye karşı yedek salı ve can simidi yok. İki motorundan biri çalışmıyor. Kaçakların sağ olarak Yunan adalarına ulaşmaları mümkün değildi. Kaçaklar yakalanmasaydı ölebilirlerdi.”

Boyu 11 metre olan teknenin 5 metrekarelik kamarasına en fazla 7-8 kişinin sığabileceğini belirten Demirel, “Kaçakları gördüğümüzde hepsi ayakta birbirlerine yapışmış şekildeydi. Bu kamaraya bu kadar insanın sığması ve bu şekilde yolculuk etmesi intihar gibi bir şey” diye konuştu.

Öte yandan, Marmaris İlçe Jandarma Komutanlığına getirilen 29 kaçak ile kaçaklara para karşılığı aracılık ettikleri iddia edilen 4 kişinin sorgusunun sürdürüldüğü bildirildi.

Hürriyet
 

Editör: TE Bilişim