27 dakikada Maslak’tan Yenikapı’ya 

2011’de hizmete girecek olan Haliç Metro Geçiş Köprüsü ile Maslak’tan Yenikapı’ya gidecek olan bir kişi 27 dakikada Yenikapı’ya varabilecek. 15 ayda tamamlanacak olan köprünün yanı kapalı ancak üstleri açık özel bir camla kapatılacak

İstanbul’da Maslak ve Yenikapı’yı birbirine bağlayacak metro hattının en önemli ayağı olan Haliç Metro Geçiş Köprüsü 2011 yılında hizmete girecek. Köprü sayesinde Maslak’tan Yenikapı’ya gidecek olan bir kişi 27 dakikada Yenikapı’ya varabilecek. Hacı Osman hattının hizmete girmesinden sonra ise Yenikapı-Hacıosman arası 32 dakika olacak.

Koruma Kurulu’nun tam 12 yıl sonra onay verdiği köprü, 2 bin 500 mm çapında çelik kazıklar üzerinde inşaa edilecek. Eğik gergin kablo askılı tipte 387 metre uzunluğunda olacak, çelik köprünün Unkapanı ve Beyoğlu tarafında metro istasyonu giriş binaları inşaa edilecek, betonarme platform yapılacak.

Haliç’te 15 ayda tamamlanacak olan köprü, İstanbul’da ilk kez kablo sisteminin kullanıldığı ve dünyaca ünlü etüt merkezlerinde deprem ve rüzgar deneylerinden geçirilmiş bir köprü olacak. Tüm rüzgar ve deprem testleri Fransız Systra, ABD’li Hardesty &Hanover, Alman Poyry ve Avusturyalı VCE-WEICON ve FCP firmalarına yaptırılan köprünün, deniz zemininden yüksekliği 55 metre, viyadüklerle beraber uzunluğu 960 metre, yaya yolu 3 metre genişliğinde ve tren geçiş yolu ise; 13 metre.  

İSTEYEN BALIK TUTABİLECEK

Mimar Hakan Kıran’ın 12 yıldır üzerinde çalıştığı ve aralarında Prof. Dr. Ergun Toğrol, Dr. Michel Virlogeux, Prof. Dr. Erhan Karaesmen ve Prof. Dr. Erdoğan Uzdiger’in de destek verdiği köprüde Tarihi Yarımada, 360 derece izlenebilecek. Konumu itibariyle de İstanbu’un güzelliklerini seyretmeye imkan sağlayacak köprüden Haliç’in denizinin yanı sıra; Tarihi Yarımada’daki tüm mimari eserler de görülebilecek.

Çelik konstrüksiyon üzerinde kurulan köprünün ucundaki çelik kılıflı kazıkları ise Haliç’e sabitlenecek. Üzerinde bir metro durağı yer alacağı köprüde ayrıca yayalar için de yürüyüş alanları olacak. Köprünün yanı kapalı ancak üstleri açık özel bir camla kapatılacak. Böylece kimi vatandaşlar, köprüde gezip, fotoğraf çekebilecek, kimileri ise; tarihi yarımada karşısında balık tutmanın keyfini çıkaracaklar. Haliç Metro Geçiş Köprüsü, toplam 146 milyon Euro’ya mal olacak. 

HACIOSMAN-YENİKAPI ARASI 32 DAKİKA  

Köprünün hizmete girmesinin ardından halen çalışmaları devam eden Hacıosman Hattı da hizmete alıncak. Böylece 9 yıldır 32 vagonla hizmet veren Taksim-4. Levent Hattı, Yenikapı-Hacıosman arasında uzatılacak. Başlangıçta yaklaşık 8,5 km olarak inşa edilen Taksim-4. Levent Metrosu, kuzeyden Hacıosman’a, güneyden de Şişhane’ye kadar toplam 18 km’lik bir sistem olacak. Yenikapı’ya kadar gidildiğinde ise ulaşımda ciddi bir rahatlama ve entegrasyon sağlanacak. 

Hacıosman’dan metroya binen bir yolcu;  (Marmaray, Kadıköy-Kartal, Otogar-Bağcılar-İkitelli hatları da tamamlandığında)

• 4. Levent’e 12 dk.

• Taksim’e 24 dk.

• Şişhane’ye 27 dk.

• Yenikapı’ya 32 dk.

• Otogar’a 50 dk.

• Havaalanına 63 dk.

• Olimpiyat Stadı’na 73 dk.

• Seyrantepe Stadı’na 14 dk.

• Üsküdar’a 43 dk.

• Kadıköy’e 49 dk.

• Kartal’a ise 79 dk.’da ulaşabilecek.  

 

 

Editör: TE Bilişim