"İDO ile anlaşmamız var!" Mehmet Ali Erbil'in tepkisine 24'ten açıklama!

MEDYAFARESİ- Canlı yayında İDO'nun uygulamalarına isyan eden Mehmet Ali Erbil'in sözleri medyada geniş yankı yarattı. İddialarla adı geçen 24 kanalı ise bir açıklama yaptı.

İŞTE 24'ÜN MEDYAFARESİ'NE YAPTIĞI AÇIKLAMA

"Son günlerde bazı basın yayın organlarında kanalımıza yönelik planlı ve haksız saldırılar yapılmaktadır.
 
İstanbul Deniz Otobüsü (İDO) seferlerinde içerik temin etme hakkımıza ilişkin haber ve yorumlar tamamen yıpratma amaçlıdır. Yolcu terminalleri, havaalanları, metro istasyonları gibi halka açık alanlarda yapılan yayınlar açık duyuruya bağlı ticari anlaşmalara dayanmaktadır.
 
Bu anlaşma gereği terminal, deniz otobüsleri ve vapurlardaki bütün teknik ve görsel yatırımlar kurumumuz tarafından üstlenip gerçekleştirilmiştir. İddia edildiği gibi 24'e herhangi bir "kıyak" ya da imtiyaz sağlanmamıştır.
 
Nitekim, havaalanlarında, Ulaşım AŞ'ye ait metro istasyonları ve trenlerde diğer haber kanallarının yapmakta olduğu yayınlar da benzeri anlaşmalara dayanmaktadır.
 
Bu tür uygulamalar sadece kamuya ait ekranlarda değil büyük alışveriş merkezlerinde de devam etmektedir.
 
Bununla birlikte, İDO seferleri ve terminallerinde geçtiğimiz dört yıl süreyle başka bir haber kanalın yayınlarının yapıldığını hatırlatırız.
 
24 olarak bu yanlı, maksatlı ve çarpıtma içeren haber ve yorumlara karşı kamuoyunu bilgilendirirken yasal yollara müracaat edeceğimizi belirtiriz"

Editör: TE Bilişim