23 Nisan’da, Çocuklara Şehir Hatları’ndan Boğaz Sefası

Bizler; İstanbul BAĞCILAR, BEYOĞLU, GAZİOSMANPAŞA, KARTAL, MALTEPE, SANCAKTEPE, SULTANBEYLİ ve ÜSKÜDAR’da yaşayan 1000 ilköğretim okulu öğrencisiyiz.

Nüfus cüzdanımıza göre İstanbulluyuz.

Bize sorarsanız, içinden deniz geçen şehrin çocukları olarak, çoğumuz denizin yabancısıyız.

Çoğumuz denizi hiç görmedi; Boğaz Köprüsü’nden birkaç defa geçti.

Sadece bizler değil, on binlerce çocuk denizle tanışmayı bekliyor.

 Bizim bayramımız 23 Nisan’da, deniz ve su kaynaklarımızın korunması için DenizTemiz Derneği/ TURMEPA ile İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İstanbul Şehir Hatları A.Ş., İGDAŞ ve İETT bizleri denizle buluşturuyor. Geçen sene boğaz turuna katılan arkadaşlarımız, kocaman gemileri görünce nasıl heyecanlandıklarını anlattılar. Kim bilir biz neler yaşayacağız.

“İstanbul’un Çocukları Denizle Buluşuyor” projesinde  temiz deniz ve su kaynakları ile temiz havanın önemini eğlenerek öğreneceğiz. 89 gönüllü abla ve ağabeylerimiz bize şu başlıklarla çevremize ve geleceğimize sahip çıkmamız gerektiğini anlatacak: Denizimizi Tanıyalım,  Atıklar ve Denize Etkileri, Deniz Neden Yaşamalı, Ulaşım ve Deniz, İstanbul’un Balıkları, Ben Gördüm Etkinliği.

Sizlerin de heyecanımıza ortak olmanızı diliyoruz.  

23 Nisan’da saat 12.00’de Kabataş İskelesi’nden demir alacak vapurumuzla boğaz turuna sizleri bekliyoruz!
(Vapurumuz önce Üsküdar İskelesi’ne uğrayacak ardında da inmek isteyen basın mensupları için Ortaköy İskelesi’ne yanaşacaktır.)

Görüşmek üzere…

Denizi merak eden 1000 çocuk adına,

Editör: TE Bilişim