2292km Otoyol Yapılacak

Bakan Yıldırım, Türkiye Müteahhitler Birliği tarafından düzenlenen Gündem Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, vatandaşların geleceğe yönelik taleplerini en iyi şekilde karşılamak ve Atatürk'ün hedef gösterdiği noktaya varmak için çok çalışmak gerektiğini söyledi.

''Bizim birbirimize, memleketimizin insanının ikimize de ihtiyacı var'' diyen Yıldırım, vatandaşların hizmet beklediğini belirtti.

Ulaştırma Bakanlığının 2003'ten beri yürüttüğü projeler hakkında bilgi veren Yıldırım, Bakanlığın 2013 yılı hedeflerini de açıkladı.

Bu kapsamda, yakın vadede, 2 bin 292 kilometre uzunluğunda otoyol yapmayı hedeflediklerini kaydeden Yıldırım, orta ve uzun vadede ise eski İpek Yolu'na paralel bir otoyol yapılacağını söyledi. Yıldırım, 2013 yılına kadar bölünmüş yolları 15 bin kilometreye çıkarmayı amaçladıklarını bildirdi.

Kara yolları için 30 milyar YTL'lik bir yatırım portföyü olduğunu kaydeden Yıldırım, ''Yapabildiğiniz en yüksek planı yapın. Ufkunuz nereye kadar uzanıyorsa o kadar plan yapın'' diye konuştu.

Kamu İhale Kanunu'nda da değişik yapılacağını bildiren Yıldırım, düşük tekliflerin durumu, işlem maliyeti, zaman kaybı, ilan ve şikayet sürecinin kısaltılması gibi konularda düzenlemeler yapılacağını belirtti.

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren de inşaat sektörünün istihdam yaratıcı özelliğiyle bir ''sosyal kriz kalkanı'' olduğunu söyledi.

Vasıflı ve vasıfsız iş gücüne iş yaratan ve 200'den fazla sektörü uyaran inşaat sektörünün, geçtiğimiz 15 yıl içinde en az büyüyen sektör olduğunu belirten Eren, sektörün ancak 2004 yılının üçüncü çeyreğinden itibaren büyümeye başladığını bildirdi.

Konut inşaatlarının yanında altyapı yatırımlarına da önem verilmesi gerektiğine dikkati çeken Eren, ''Alt yapı yatırımları ülkemizin ekonomik ve sınai kalkınma yarışında geri kalmaması için olmazsa olmaz ve kesinlikle geciktirilemez noktadadır'' dedi.

Kaynak: ubak.gov.tr

Editör: TE Bilişim