22 Gemilik Ticari Donanma İÇDAŞ Limanında demirledi

Gana’dan ABD’ye, Ukrayna’dan Brezilya’ya, Porto Rico’dan İtalya’ya, Hollanda’dan Çin’e Nijerya’dan Rusya’ya kadar çok farklı kıtalardan gelen  22 ayrı ülkenin ticaret gemisi ile adeta kuşatılan İÇDAŞ Limanı bugün renkli görüntülere sahne oldu.



Limanda aynı anda 6 geminin tahmil ve tahliyesi yapılırken, ihracat için sıra bekleyen 16 gemi Aksaz Köyünden Kemer Köyü sahiline kadar boğazda demir attı. İÇDAŞ limanında yaşanan bu hareketlilik; denizlerin, ülkelerin dünyaya açılan penceresi olduğunu  bir kez daha gösterdi. Dünyada 70 farklı ülkeye ihracat gerçekleştiren İÇDAŞ sağlamış olduğu 5000 kişilik istihdamın yanı sıra, geçtiğimiz yıl yapmış olduğu 1 milyar 193 milyon dolarlık ihracatla ülkemizin en çok ihracat gerçekleştiren  8. firması olmuştu. İÇDAŞ Biga Entegre demir çelik tesisleri kurulu bulunduğu Çanakkale sahillerinde ticaret gemilerinin akınına uğrarken,  yaptığı modern üretim uygulamaları ile bu ay çevre ve rekabet gücü ödüllerinin de sahibi olmuştu.

2011 yılının son günlerinde İÇDAŞ limanında yaşanan ticari yoğunluk İÇDAŞ ürünlerine dünya pazarlarında artan talebin yansıması olarak değerlendiriliyor.

Editör: TE Bilişim