D-Marin, Sunrise, Setur Ayvalık ve Ege Ports Dokuz Eylül Üniversitesi‘ndeydi

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik Kulübü tarafından düzenlenen 19. Bahar Kariyer Günleri’nin ikinci haftasının ikinci oturumunun son toplantısına D-Marin, Sunrise, Setur Ayvalık Marine ve Ege Ports katıldı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik Kulübünün düzenlediği ve 06-15 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen 2015 yılı 19. Bahar Kariyer Günleri altıncı oturumuyla sona erdi. Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik Kulübü’nün Düzenlediği 2015 yılı 19. Bahar Kariyer Günlerinin ikinci haftasının son oturumu Denizcilik Fakültesi Çakabey Deniz Feneri Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

15 Nisan 2015 günü düzenlenen ve başkanlığını Denizcilik Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Barış Kuleyin ’in yaptığı oturuma; D-MARIN Marinalar Koordinatörü Ali Erkan Bezirgan, SUNRISE Yatçılık İnsan Kaynakları Uzmanları Mustafa Birol ve Cennet Altaş, SETUR Ayvalık Marina’dan Marina Önbüro Şefi Serap Aksoy, EGE PORTS Kuşadası Liman Hizmetleri Müdürü Eşber Okayer ve Liman Hizmetleri Müdür Asistanı Uğur Kuzakçı katıldı.

deu-009.jpg

Yrd. Doç. Dr. Barış Kuley’in oturuma, katılımcılara konuşmacılar ve Türkiye’de deniz turizminin durumu hakkında genel bir bilgi vererek başladı ve sözü ilk olarak D-MARIN Marinalar Koordinatörü Ali Erkan Bezirgan’a verdi. Bezirgan marinacılık hakkında bilgiler verdiği sunumunda deniz turizminde hizmet arzının ilk kapısı olarak nitelendirdiği marinaların günümüzde birer sosyal faaliyet alanına dönüştüğünü vurguladı. Dünyada deniz turizminin geldiği noktayı istatistikî veriler eşliğinde sunan Bezirgan, son olarak kurumuna ait marinalar ve Türkiye’deki marinalar hakkında verdiği bilgilerle konuşmasını sonlandırdı. Bir sonraki konuşmacı olan SUNRISE Yatçılık İnsan Kaynakları Uzman Mustafa Birol kurumunun faaliyetlerini ve projelerini anlattığı bir sunum gerçekleştirdi.

deu1-010.jpg

Öğrencilere sundukları imkanlardan da bahseden Birol, staj yapmak veya tersanelerini ziyaret etmek isteyen öğrencilere kapılarının açık olduğunu belirtti. Ardından söz alan SETUR Ayvalık Marina Marina Önbüro Şefi Serap Aksoy, kurumu hakkında verdiği bilgilerin ardından sektörün geleceğinin parlak olduğunu ve öğrencileri ileride aralarında görmekten mutluluk duyacaklarını söyledi. Daha sonra söz alan EGE PORTS Kuşadası Liman Hizmetleri Müdürü Eşber Okayer Eşber Okayer, kurumunun tanıtım videosu gösteriminin ardından gençlere verdikleri önemden bahsederek sözü kurumlarında daha önce stajyerlik de yapmış olan Denizcilik Fakültesi 2011 mezunlarından EGE PORTS Kuşadası Liman Hizmetleri Müdür Asistanı Uğur Kuzakçı’ya bıraktı.

deu2-011.jpg

KuzakçıI sunumunda kurumunun verdiği hizmetlerden bahsederken, insana hizmet verdikleri için riskin fazla olduğunu bu noktada bütün önlemlerin alındığını vurguladı. Kuzakçı kendi tecrübelerinden de örnekler verdiği konuşmasını sektörün farklı alanlarının birbirine bağlı olduğunu, bir alandaki tecrübelerinin diğerine fayda sağlayabildiğine dikkat çekerek sonlandırdı. Oturumun son kısmında konuşmacılar öğrencilerin sorularını cevaplandırdılar. Oturumun sona ermesinin ardından Denizcilik Kulübü üyeleri oturum başkanı ve konuşmacılara kulüp adına teşekkür belgelerini sundular.

deu3-012.jpg

Editör: TE Bilişim