Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği (MIP) ile Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) ortaklığında hayata geçirilen ‘2012 Anneler Okulu Projesi’nde 206 anneye sağlık eğitimi verildi. Projede, yıl sonuna kadar 225 anneye ulaşılması hedefleniyor. 

MIP’tan yapılan yazılı açıklamaya göre, annelerin temel sağlık eğitimi konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla TİKAV koordinatörlüğünde, MIP finansörlüğünde ve Mersin Valiliği’nin yönlendirmesi ile hayata geçirilen ‘2012 Anneler Okulu Projesi’ devam ediyor. Mersin’in Toroslar ilçesine bağlı köylerde ikamet eden anneleri kapsayan projede, 6. çalışmayla bugüne kadar 206 anneye ulaşıldı. Projenin 6. çalışması ise Mersin’in merkez Toroslar ilçesine bağlı Çağlarca Köyü’nde yapıldı. Burada düzenlenen etkinliklerde yaşları 32-67 arasında değişen toplam 17 anneye temel sağlık eğitimi verildi. Etkinliklerde, TİKAV Proje Sorumlusu tarafından ‘Kendime Değer Veriyorum’ programı kapsamında hijyen-özbakım konularında bilgilendirme yapılırken, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından görevlendirilen Ana Çocuk Sağlığı Hekimi Dr. Ayşe Çöl de annelere üreme sağlığı konusunda bilgiler verdi. Psikolog Yaşam Yanardağ ise annelerin sorularını yanıtlayarak, katılımcılarla birlikte “EFT-İğnesiz Akupuntur” seansı gerçekleştirdi. Etkinliklerin son bölümünde, eğitim alan annelere Arslanköy Kadın Tiyatrosu oyuncuları tarafından “Doktor Beleş” adlı oyun sergilendi. Etkinlikler sonrasında da eğitimlere katılan 17 anneye sertifikaları verildi.

Altıncı çalışmasını tamamlayan ve bugüne kadar yapılan çalışmalar ile toplam 206 anneye ulaşılan proje kapsamında, yıl sonuna kadar Toroslar ilçesindeki 9 ayrı köyde ikamet eden toplam 225 anneye ulaşılması hedefleniyor.


Editör: TE Bilişim