200 bin Kişi Bir Hafta Sonraki Trene

DÜNYANIN en kalabalık ülkesi Çin’i etkisi altına alan aşırı soğuklar seyahat etmek isteyen milyonlarca kişiyi çaresiz bıraktı. Göçmen işçiler Çin takviminde 7 Şubat’ta kutlanacak “yeni yıl” için memleketlerine gitmek üzere tren istasyonlarına akın etti. Ancak soğuklar yüzünden seferler iptal olunca 200 bin kişi istasyonlarda mahsur kaldı. Çin hükümetinin seferlerin 7 Şubat’a kadar başlayamayacağını duyurması ise ortamı iyice gerdi. Garlarda bekleyenlerin sayısının önümüzdeki günlerde 600 bine ulaşması bekleniyor.

Zarar 3 milyar dolar

İşçiler arasında isyan çıkma ihtimaline karşı tren istasyonlarına askerler gönderildi. Soğuklar kara ve hava ulaşımını da kötü etkiledi. Bazı kentler arasında 20 bin aracın mahsur kaldığı belirtildi. Son iki hafta içinde iptal edilen uçak seferlerinin sayısı ise 6 bin 500’ü geçti. Aşırı soğukların Çin ekonomisine maliyetinin 3 milyar doları geçtiği tahmin ediliyor.

SIĞINAKLAR KURULUYOR

Guangzhou ve Hunan kentlerinde istasyonlarda mahsur kalanlara okul ve kongre merkezlerinde geçici barınak sağlanmaya çalışılıyor. 80 milyon kişiyi etkileyen aşırı soğuklar 50 kişinin de ölümüne neden oldu.

Vatan

Editör: TE Bilişim