Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü 20. dönem, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü 14. dönem, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümü 2. dönem mezuniyeti 7 Haziran 2012 günü Haziran ayı içinde hizmete açılan Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Amfi Tiyatrosu’nda gerçekleştirildi. Törene T.C. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürü Cemalettin ŞEVLİ, Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürü Kaptan Salih ORAKCI ve T.C. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Hızırreis DENİZ katılarak konuşmalar yaptılar.

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nden 2011-2012 döneminde Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü 67, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü 51, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümü 22 mezun verdi. 1993-2012 arasında Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü toplam 931 mezun, 1999-2012 arasında Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü toplam 499 mezun ve 2006 yılında kurulan Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümü de 2011-2012 öğretim döneminde 32 kişilik mezunlarını verdi. Böylelikle Fakülteden 1993-2012 yılları arasında toplam 1462 öğrenci mezun oldu.

Mezuniyette başarı sıralamasında birinciliği Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümünden birinciliğe Ayşe KASAPKARA alırken, ikinciliği ve üçüncülüğü Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü mezunlarından Mühendis Serdar BOZ ve Mühendis Deniz UZ paylaştılar. Bölüm sıralamalarında ise Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümünde birinciliğe Ayşe KASAPKARA, ikinciliğe Duygu ŞİMŞEK, üçüncülüğe Tuğçe Merve İNAK ulaştı. Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü mezunlarından birinciliği Mühendis Serdar BOZ, ikinciliği Mühendis Deniz UZ, üçüncülüğü Mühendis Serhat ERKARA aldı. Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümü’nde ise Mühendis Harun KOÇ birinci, Mühendis İlker İZMİR ikinci, Mühendis Ekin PENBEGÜL ise üçüncü oldu.

Fakülte birincisi Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü mezunu Ayşe KASAPKARA’nın konuşması ile başlayan törende, sırasıyla DEFMED adına Yönetim Kurulu Üyesi Tuğba Gökçen ATALAYER, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Güldem CERİT, T.C. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Hızırreis DENİZ, Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürü Kaptan Salih ORAKCI, T.C. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürü Cemalettin ŞEVLİ, DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet FÜZÜN ve İzmir Vali Yardımcısı İsmail KAYA konuşmalar yaptılar.

Fakülte birincisi Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü mezunu Ayşe KASAPKARA konuşmasında ailesinin kendisine çok destek vermesinden, bir Kahramanmaraşlı olması sebebiyle denizden uzak olmasına karşın deniz sevgisini Fakültede kazanmasından, başarısında hocaların ilgi ve alakalarının payının çok büyük olduğundan bahsetti. DEFMED adına konuşan Tuğba Gökçen ATALAYER mezunların kendilerini denizciliğin yoğun rekabet ortamına uygun olarak daima geliştirmeleri gerektiğini belirtti. Daha sonra konuşan Fakülte Dekanı Prof. Dr. A. Güldem CERİT, öğrencilere başarılar dilerken, bu sonuca ulaşılmasında çok büyük katkıları olan velilere, öğretim elemanlarına, idari personele, DEÜ Rektörlüğü ve tüm ilgili birimlerine, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na, Genel Müdürlüklere, denizcilik sektörü temsilcilerine teşekkür etti.

T.C. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Hızırreis DENİZ, Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürü Kaptan Salih ORAKÇI, T.C. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürü Cemalettin ŞEVLİ de konuşmalarında Türkiye’de ulaştırma ve denizcilik sektörünün son yıllarda kazandığı ivmeden bahsederek bu alanda üniversitelerin önemini açıkladılar, mezunlara yaşamlarında başarılar dilediler.

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet FÜZÜN konuşmasında bu törende olmanın heyecanını yaşadığını belirterek Denizcilik Fakültesi Dekanı’na, akademik personeline, yeni mezunların ailelerine teşekkür etti. Her sene yeni mezunlara nasihatlarda bulunduğunu belirten Prof. Dr. FÜZÜN, yeni mezunlara 3 öğüt verdi. Prof. Dr. FÜZÜN, “İlk olarak hoşgörülü olunuz, ikinci olarak adaletli olunuz ve son olarak da Mustafa Kemal ATATÜRK’ün yolundan hiç ayrılmayınız” dedi. Prof. Dr. Mehmet FÜZÜN, Atatürkçü olmanın barışçı olmak, devrimci olmak,  her türlü yeniliğe, gelişime açık olmak ve laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ni sonuna kadar korumak olduğunu belirterek mezunları bu ilkelere sımsıkı sarılmaya çağırdı.

Törende, Fakültede 10 yıl hizmet süresini tamamlayan personele plaketleri verildi. Fakülteye katkılar sağlayan ve ders vererek maddi manevi katkılarını esirgemeyen kişilere teşekkür belgeleri takdim edildi.

Fakültede dereceye giren ilk üç öğrenciye DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet FÜZÜN ve İzmir Vali Yardımcısı İsmail KAYA tarafından plaket ve armağanlarının verilmesinin ardından bölümlerde ilk üç dereceye giren 9 öğrenciye TURKON, MARDAŞ, İDÇ Denizcilik, Deniz Nakliyecileri Derneği, Beşiktaş Denizcilik, İnce Denizcilik, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, Nemtaş Denizcilik, Kıran Denizcilik, Genel Denizcilik, Arkas Holding, Yasa Denizcilik ve DEFMED (DEÜ Denizcilik Fakültesi Mezunlar Derneği) temsilcileri armağanlarını verdiler.

Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü’nün mezuniyet belgelerinin dağıtılmasının ardından Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü ve Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümü Bayrak Devir Teslim Töreni gerçekleşti.

Törene DEÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hakkı BAHAR, Prof. Dr. Halil KÖSE, Prof. Dr. Alp TİMUR, DEÜ İİBF Dekanı Prof. Dr. Öcal USTA, DEÜ Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Zuhal BAHAR, DEÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Atilla ORBAY, deü Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram BAYRAKDAR, ABD Massachusetts Denizcilik Akademisi Uluslararası Deniz İşletmeciliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Bani GHOSH, DEÜ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Kemal ARI, DEÜ Din Bilimleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Mehmet ŞEKER, DEÜ İİBF Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Pınar SÜRAL ÖZER, DEÜ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Salih ANGIN, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanı Dnz.Kıd.Albay Şadi MURAT, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Meclis Başkanı Özden ÇOKDEĞER, DTO Danışmanı Erol ÇAĞLAR,  Gemi Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Emrah ERGİNER, Deniz Nakliyecileri Derneği, UZMAR Denizcilik, ARKAS Deniz Nakliyatı A.Ş., Turkon, Mardaş, İDÇ Denizcilik, Beşiktaş Denizcilik, İnce Denizcilik, Nemtaş Denizcilik, Kıran Denizcilik, Genel Denizcilik, Yasa Denizcilik yetkilileri, DEÜ akademik ve idari yöneticileri ve kadroları, veliler ve basın mensupları katıldılar.

Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü ve Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümü Mezuniyet Yemini Deniz UZ öncülüğünde gerçekleştikten sonra, bölüm birincilerinin yaş kütüğüne plaket çakmaları ile devam eden Mezuniyet Töreni programı öğrencilerin keplerini atmaları ile sona erdi.

 

 

 

Editör: TE Bilişim