İDO FİLOSUNA YENİ NESİL DENİZ OTOBÜSLERİ

İDO, mevcut hatlarda  daha kaliteli, hızlı ve verimli yolcu taşıma kapasitesini sağlamak üzere sipariş verdiği 5 yeni deniz otobüsünün tamamlanan 2 tanesini Singapur’da teslim aldı. Burak Reis 3 ve Kemal Reis 4 adı verilen deniz otobüsleri Mart ayı başında Marmara’da seferlerine başlayacak.

Merkezi Hollanda’da bulunan Damen Shipyards Group tarafından inşa edilen gemilerin teslim törenine, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Satınalma Daire Başkanı İhsan Küçükyazıcı, İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy, Damen Proje Müdürü Flor in’t Veld, Damen Üretim Direktörü Henk van Herwijnen’in yanısıra Hollanda’nın Singapur Büyükelçisi Chris Sanders ve Singapur Büyükelçimiz A.Bülent Meriç ile çok sayıda yönetici katıldı.

Singapur’da yapımı tamamlanacak olan beş deniz otobüsünden ikisinin teslimi Mart 2007 tarihinde gerçekleşecek ve Haziran 2007 tarihinde tümünün teslimatı tamamlanacak. Törenle denize indirilen deniz otobüsleri Marmara Denizinde Çınarcık, Avşa – Marmara Adası, Esenköy gibi uzak hatlarda kullanılacak.

Haziran 2007 içinde beş deniz otobüsünün de teslimatı tamamlanmış olacak. Herbiri 7.5 milyon USD bütçeli 5 yeni deniz otobüsünün İDO filosuna  eklenmesiyle, toplam deniz otobüsü sayısı da yeni deniz otobüsleri ile birlikte 25'e çıkmış olacak.

Singapur’da inşası devam eden 3 yeni deniz otobüsünün yanında, Damen Shipyards Group tarafından Pendik- Yalova hattında çalışacak 2 adet hızlı feribot için de inşaat çalışmalarına başlandı. Tasarım olarak Pendik- Yalova Hattındaki hızlı feribotlara benzeyecek olan deniz otobüsleri de 2008 yılı içinde İDO’ya teslim edilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Satınalma Daire Başkanı İhsan Küçükyazıcı, törende yaptığı konuşmada, yeni nesil deniz otobüslerinin hayırlı olması dileklerini ilettirken, Singapur’dan teslim alınan Burak Reis 3 ve Kemal Reis 4 adlı deniz otobüslerinin Marmara sularındaki mesafeyi kısaltacağını söyledi.

İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy ise, taşınan yolcu sayısında dünya lideri olan İDO’nun en iyiyi sağlamak amacıyla en iyilerle çalışmanın gerektiğini vurguladı. İDO’nun en önemli iş ortaklarından  Damen Shipyards Group’tan sipariş edilen 5 geminin ilk 2’sini alarak gücüne güç kattığını belirten Paksoy,  İDO olarak önümüzdeki yıllarda sürekli büyüme hedefinde olduklarını dile  getirdi.

Marmara Denizinin şartlarına göre fonksiyonları güçlendirilerek İDO için özel olarak tasarlanan yeni nesil deniz otobüslerinde şu özellikler buluyor:  

•Her biri 449 yolcu kapasiteli ve 30 deniz mili / saat seyir hızına sahip,
•Özellikle yaz aylarında dış hatlarda yaşanan bagaj yoğunluğuna büyük oranda çözüm getirecek. 
•Gemiler engelli vatandaşlar için daha rahat seyahat imkanı sunuyor.
•Konforun belirgin bir şekilde öne çıktığı yeni deniz otobüslerinde, yolcular kendilerine ait koltuklarla rahat seyahat etme imkanı yakalayacaklar.
•Konforlu, iç hacmi geniş, bagajlıkları ve alanlarının kapasitesi yüksek tutulan yeni deniz otobüsleri diğer otobüslerden daha fazla yakıt yakmamaları sebebiyle de ekonomik ve  çevre dostu  olarak üretiliyor.

DenizHaber.Com
Editör: TE Bilişim