İngiliz Denizcilik ve Sahil Güvenlik Dairesi (MCA) bugün bir sirküler yayınlayarak PSC kontrolleri neticesinde Ocak 2012 ayı süresince İngiliz Limanlarında tutulan 8 gemiyi açıkladı.

8 gemi arasında 2 adet Türk armatöre ait gemi de bulunuyor. Bu gemiler, Sanmar Denizcilik'e ait BURAK N ve ER Em Denizcilik'e ait olan MOST SKY adlı gemiler.

Tutulan 8 gemiden sadece 3'ü Ocak ayı içerisinde tutuldu. Diğer gemiler önceki dönemlerde tutulan ancak henüz bırakılmayan gemiler.

Cargo Ship Burak N IMO 8616582 by Benat

 Tutulan gemilerden Sanmar Denizcilik'e ait olan Burak N, Kribati bayraklı. İtalyan RINA'ya klaslı olan gemi 1829 GT kapasiteye sahip. Gemide 21 Ocak 2012 tarihinde yapılan denetlemede tutulmayı gerektiren 14 eksiklik  bulunmuş. Bu eksikliklikler arasında ISM Kod gerekliliklerinin uygulanmasında büyük eksiklikler, makine dairesi alarm sisteminin çalışmaması, gemi kaptanının dinlenme saatlerinin düzgün kaydedilmemiş olması, mürettebat dinlenme kamarasının lumbuzunun kırık olması gibi nedenler bulunuyor. 8 gün süreyle tutulan gemi eksikliklerin giderilmesiyle 29 Ocak tarihinde bırakılmış.

Diğer gemi, Most Sky'ı ise DenizHaber okurları hatırlayacaklar. "Kebap ızgarasıyla ısıtılan Türk gemisi" manşetli haberimize konu olan gemi 8 Kasım 2010 tarihinde Birkenhead'de yapılan PSC kontrolünde tutulmuştu. PSC Uzmanları gemide tutulmayı gerektiren 12 eksik bulmuştu.

PSC uzmanları, geminin kaloriferlerinin yanmadığını, geminin kuzinesi, tuvaletleri ve banyolarının çok pis olduğunu ve mürettebat için yeterli kumanya bulunmadığını belirlemişti.

Gemi o tarihten bu yana Birkenhead'de bulunuyor.

 

Editör: TE Bilişim