SeaNews Turkey'in özel haberine göre geçtiğimiz hafta 2. el gemi pazarında Türk armatörler dökme yük gemilerine ilgi duymaya devam etti. Biri talaş gemisi olmak üzere 2 dökme yük gemisi aldılar. Bu alımların toplam tutarı ise 36,76 Milyon ABD Doları oldu.

Her iki geminin de Japon yapımı olduğu satışlardan birincisinde M/V HERON adlı 190 metre uzunluğunda 32 metre genişşliğindeki 2001 yapımı dökme yük gemisi 23,76 Milyon ABD Doları bedelle bir Türk armatöre satıldı. B&W ana makinesi ve 4x30 tonluk kreynleri bulunan 52.827 DWT'luk gemi satılmadan önce Marshall Adaları bayrağı taşımaktaydı. Gemi 2001 yılında Japonya'nın Oomichi tersanesinde inşa edilmiş.

Diğer gemi ise aynı zamanda bir talaş gemisi (woodchip carrier). M/V Hamburg adlı gemi 200 metre uzunluğunda, 32 metre genişliğinde, 3 adet 14,5 ton kreynleri ve talaş yükleme ve tahliye konveyörleri bulunuyor. 42.968 DWT'luk Panama bayraklı gemi, Türk armatöre 13 milyon ABD Doları bedelle satıldı.

Bu yakın dönemde Türk armatörler tarafından satın alınan 2. talaş gemisi oldu. Geçtiğimiz haftalarda 199 metre boyundaki 46.826 DWT'luk Soul of Luck adlı 20 yaşındaki gemi de benzer fiyatla, 11 Milyon ABD Doları bedelle yine Türk armatöre satılmıştı. Geminin armatörü Tuzla Merkezli Pasifik Lojistik, satın aldığı Soul of Luck adlı geminin adını M/V Yıldızlar olarak değiştirmiş ve gemiye Türk bayrağı çekilmişti. M/V Hamburg adlı geminin de aynı grup tarafından mı satın alındığı yoksa başka bir armatöre mi satıldığı konusunda henüz elimize bilgi ulaşmadı.

 

Editör: TE Bilişim